Foto: Facebook/Construcții Erbașu
Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Erbașu Construcții continuă să fie un jucător important în industria construcțiilor și să participe la proiecte semnificative, atât în București, cât și în multe alte orașe din țară.

Pornim la drum cu execuția unui nou proiect important destinat infrastructurii educaționale din România: ”Cămin studențesc al Universitatea Politehnică din București” cu 700 de locuri de cazare ce va fi construit în Complexul Studențesc Regie din București”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook.

Clădirea va avea o suprafaţa construită desfăşurată de 18.868.68 mp cu un regim de înălțime prevăzut cu demisol, parter și zece etaje.

Foto: Facebook/Construcții Erbașu

Noul cămin din București va fi format din 350 de camere, dintre care 20 vor fi special amenajate pentru studenții cu dizabilități

Fiecare etaj va cuprinde săli de lectură, spălătorii, uscătorii, chicinete şi săli de mese. Totodată, clădirea va beneficia şi de o parcare la nivelul demisolului cu 51 de locuri și de panouri solare (amplasate pe terasă) cu ajutorul cărora va fi asigurat necesarul de apă caldă.

După finalizarea lucrărilor, studenții Universității Politehnice din București vor beneficia de un spațiu de cazare modern”, au declarat reprezentanții societății Erbașu.

Proiectul demarat de compania Erbașu este finanțat de Ministerul Dezvoltării

Membrii companiei de construcții au ținut să adauge că proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat în echipă cu Popp & Asociații și Ground-Studio.

Investiții în infrastructură: Varianta ocolitoare a localității Sânmartin din județul Bihor prinde contur pe zi ce trece, ajungând în prezent la un procent de execuție de 18%

Prin implementarea unor standarde ridicate de calitate și cu un accent deosebit pe inovație și tehnologie, Erbașu continuă să contribuie, în mod activ, la dezvoltarea infrastructurii.

Continuăm lucrările atât la nivelul terasamentelor (decapare, săpătură, îmbunătățire teren de fundare, așternere strat de formă și strat de fundație balast), cât și la nivelul podurilor.

Totodată, în perioda următoare vom continua și lucrările de relocare utilități (apă-canal, linii electrice de joasă, medie și înaltă tensiune)”, se arată în comunicatul publicat pe contul de Facebook al societății Erbașu.

Noua infrastructură rutieră va avea o lungime de 5.7km

Aceasta va fi prevăzută pe lateral cu o pistă de biciclete cu o lățime de 3m și va cuprinde: 2 poduri, 2 pasaje, 1 viaduct, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii. Totodată, vor fi realizate și legăturile rutiere cu D.N. 76 și cu localitatea Haieu, ce vor avea o lungime totală de 2km.

Proiectul este finanțat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Bihor și va fi executat de echipa noastră împreună cu partenerii: Drumuri Orășenești, Procons Group și Vahostav – SK.

Societatea Erbașu continuă modernizările și la Parcul Științific și Tehnologic din Bihor:  ”Lucrările evoluează într-un ritm foarte bun și au ajuns la un progres fizic de execuție de 45%”

În data de 26 aprilie, societatea a anunțat că lucrările la Parcul Științific și Tehnologic Bihor au înregistrat un progres fizic de execuție de 45% și este de așteptat ca noua infrastructură de cercetare, inovare și transfer tehnologic să fie finalizată în acest an.

Am finalizat în întregime structura clădirii, acoperișul este realizat în proporție de 90%, iar închiderile perimetrale sunt finalizate într-un procent de 80%. În prezent lucrăm la partea de instalații electrice, sanitare și la finisaje în zona amfiteatrului”, au transmis reprezentanții companiei.

Proiectul beneficiază de finanțare din partea Consiliului Județean Bihor și din fonduri europene și este executat în colaborare cu echipa noastră și colegii de la Abed Nego Com

Clădirea nouă va avea un regim de înălțime P+2E și o suprafață desfășurată de 5.417,78 metri pătrați. La parter, va fi amenajată o zonă dedicată cercetării și prototipării, care va include 3 laboratoare de prototipare, un laborator de cercetare a materialelor avansate, un laborator de cercetare în domeniul inteligenței artificiale și o sală de conferințe cu o capacitate de 300 de persoane.

La primul etaj, vor fi construite 15 laboratoare de tip Open Lab, împreună cu 3 laboratoare Makers Eco-System, iar la al doilea etaj vor exista încă 15 laboratoare de inovare și 4 laboratoare Makers Eco-System.