Sursă foto: Facebook/Compania Erbașu
Sursă foto: Facebook/Compania Erbașu

În data de 16 martie, compania Erbașu a anunțat că noul ”Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie” din Cluj-Napoca, prinde contur, fiind executați toți piloții forați pentru asigurarea incintei, precum și cei de stabilizare a terenului.

Mai mult, pe zona de parcaj auto au fost executate primele diafragme.

Potrivit comunicatului publicat pe contul de Facebook, construtorii au precizat că urmează să execute lucrările de la demisolul corpului nou (diafragme, stâlpi și placa peste demisol) și lucrările de hidroizolare exterioară.

În corpul existent au fost executate aproape integral demolarile si desfacerile, lucrăm la desfacerea stratificațiilor de pe acoperiș, urmate în cel mai scurt timp de execuția hidroizolației terasei (acoperiș în sistem de învelitoare cu strat vegetal). În paralel continuăm cu desfacerile de la nivelul fațadelor și cu realizarea noilor compartimentări”, au transmis reprezentanții companiei Erbașu.

Sursă foto: Facebook/Compania Erbașu

Proiectul de investiții este realizat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca cu sprijinul Consiliul Județean Cluj și al Ministerul Sănătăţii – România

În egală măsură, societatea a anunțat că, după finalizarea lucrărilor, această construcție va fi primul centru destinat tratamentului patologiei vasculare cerebrale din această regiune a țării și va beneficia șase săli de operație modulare, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică, o sală de operații hibrid, un punct de laborator pentru urgențe, un punct farmaceutic, cabinete de consultații în regim ambulator și o sală de kinetoterapie.

Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie va dispune și de un amfiteatru/sală de curs și demonstrații practice cu o capacitate de 120 de locuri, o bibliotecă pentru documentare, un spațiu special amenajat pentru recepția pacienților și o sală de așteptare.

Proiectul este realizat în echipă cu partenerii companiei, respectiv Concelex, Cubicon Invest, Mansart Corporate SRL și Professional Tech Construct Design.

Sursă foto: Facebook/Compania Erbașu

Societatea Erbașu: ”Progresăm în fiecare zi cu lucrările de extindere a Centrului Social Pastoral “Sfânta Cruce” Caraiman din Bușteni”

Tot în luna martie, compania a lucrat la Centrul Social Pastoral “Sfânta Cruce” Caraiman din Bușteni.

Aici, fost turnată placa peste demisolul 2 și, în prezent, se lucrează la armarea elementelor verticale de la demisolul 1, urmând a începe lucrările la pereții despărțitori, instalațiile sanitare, electrice și HVAC.

După finalizarea lucrărilor noua clădire va fi formată din 3D+P+3E și va avea o suprafață utilă de 6955.9 mp.

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții și este realizat împreună cu Vialis Engineering și Popp&Asociații”, se arată în comunicatul companiei.