Accidentări numeroase pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Salvatorii montani au fost nevoiţi să intervină la 14 cazuri în ultimele 2 zile (Azuga 7, Sinaia 5, Buşteni 2 ).

Schi
Schi sursa foto pixabay

Salvamontiştii prahoveni au intervenit, în weekendul 13-14 ianuarie, primul în care s-a putut schia în toate staţiunile de pe Valea Prahovei, pentru acordarea primului ajutor şi scoaterea de pe pârtie a 14 turişti răniţi în timp ce practicau sporturi de iarnă. Salvatorii montani recomandă turiştilor să îşi adapteze viteza şi felul în care schiază în funcţie de starea pârtiilor, potrivit g4media.ro.

Sfârşitul acestei săptămâni a fost primul din acest sezon de iarnă în care turiştii aflaţi pe Valea Prahovei au putut practica sporturi de iarnă în toate staţiunile de pe Valea Prahovei.

După ce Sinaia a deschis sezonul de iarnă săptămâna aceasta, miercuri, în staţiunea Buşteni a fost deschisă publicului pârtia Kalinderu 2. În primul weekend în care s-a putut schia au fost semnalate si primele accidente produse pe pârtii. 

 „Nu au lipsit incidentele, salvatorii montani fiind nevoiţi să intervină la 14 cazuri în ultimele 2 zile (Azuga 7, Sinaia 5, Buşteni 2 ). Pentru a evita accidentele, sfătuim turiştii să-şi adapteze viteza şi maniera de a schia la starea pârtiei, deoarece zăpada este destul de dura, din cauza temperaturilor scăzute şi a combinaţiei dintre zăpada naturală şi cea artificială”, au transmis, duminică seară, pe Facebook, salvamontiştii prahoveni. Băiat de 7 ani din Orăştie, dat în urmărire națională