Explozie în Marea Neagră, în fața unui hotel din Costinești

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a declarat că în urma exploziei nu s-au înregistrat victime.

O explozie a avut loc în mare, luni dimineață, în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești, transmite ISU Dobrogea. Conform sursei citate, este posibil să fie vorba de o mină marină. Mai multe echipaje de salvatori intervin la fața locului. ISU Constanța anunță că este vorba de o explozie pe dig și că a fost perimetrată zona, nefiind înregistrate victime, potrivit g4media.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a declarat că în urma exploziei nu s-au înregistrat victime.

„În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti, acolo unde a avut loc o explozie în dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au delimitat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

 Purtătorul de cuvânt al forțelor navale române, Corneliu Pavel, a declarat că o echipă de scafandri se deplasează la Costinești pentru a verifica situația.

”Vântul bate cu putere dinspre larg spre țărm, starea mării nu e chiar bună. Este o misiune dificilă. Vom avea mai multe informații despre ce s-a întâmplat după ce vor ajunge acolo. De la începutul războiului până acum scafandri noștri au neutralizat cinci mine marine”, a mai declarat Pavel. Cel mai probabil autoritățile vor restricționa accesul turiștilor în zona în care s-a produs explozia, pe circa 150 de metri, a mai declarat acesta. Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că programul de mâine, când se va sărbători ziua Marinei, nu va fi afectat de incident. O altă mină ar pluti în larg, au declarat surse din poliție.

Conflict cu bâte în centrul Craiovei