Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

În perioada 31 august – 01 septembrie 2023, Pavilionul Expozițional Constanța devine gazda celei de-a V-a ediții a Forumului WATER LOSS BALKANS, un eveniment internațional de referință în domeniul gestionării resurselor de apă.

Evenimentul este organizat de Asociația Română a Apei în parteneriat cu RAJA SA din Constanța și Turkish Society for Infrastructure and Trenchless Technologies.

Forumul WATER LOSS BALKANS 2023 reunește un grup select de profesioniști, experți și pasionați ai domeniului, cu scopul de a aborda provocările și inovațiile în gestionarea apei

Evenimentul, care adună oameni cu experiență din industria apei, autorități locale și centrale, consultanți, antreprenori și reprezentanți din mediul academic, își propune să faciliteze un schimb eficient de cunoștințe și idei cu privire la îmbunătățirea performanțelor tehnice și manageriale ale sectorului apei.

Tema centrală a acestei ediții este „Reducerea pierderilor de apă – ”obligație sau sursă de venituri”, o chestiune crucială în contextul actual al resurselor de apă limitate și al schimbărilor climatice

Momentul culminant al evenimentului îl constituie Conferința Tehnico-Științifică Internațională, în cadrul căreia se vor prezenta 21 de expuneri susținute de participanți din diverse țări precum Franța, Israel, Portugalia, Republica Cehă, Republica Moldova, Spania, Turcia, Olanda, Ungaria și, desigur, România.

Aceste prezentări vor acoperi o gamă largă de subiecte, de la soluții inovatoare pentru reducerea pierderilor de apă până la exemple de succes în implementarea tehnicilor de management al resurselor de apă.

Un aspect deosebit de interesant al forumului îl reprezintă atelierul de lucru „Soluții IT relevante și rețele inteligente de apă”, care va explora cum tehnologiile digitale și inteligența artificială pot fi integrate în gestionarea eficientă a rețelelor de apă, contribuind la detectarea și remedierea rapidă a pierderilor.

Prin intermediul acestui forum internațional, participanții au ocazia să dezbată și să înțeleagă mai bine modalitățile de a gestiona serviciile de alimentare cu apă într-un mod sustenabil, asigurând un echilibru între nevoile curente și protejarea resurselor pentru generațiile viitoare

Totodată, se va organiza și o expoziție de specialitate careva oferi participanților ocazia de a se familiariza cu cele mai recente inovații și soluții în domeniul managementului pierderilor de apă. Având convingerea că participarea dumneavoastră va avea un rol decisiv în reușita acestei manifestări, am fi onorați să fiți prezențila deschiderea evenimentului,joi –  31 august 2023, ora 09.40, la Pavilionul Expozițional Constanța. În speranţa unui răspuns afirmativ, vă aşteptăm!”, se arată în comunicatul publicat de societatea RAJA.