Foto: https://www.antena3.ro/

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a dat anunțul așteptat de toți angajații Poliției Române. Dacă până acum existau nemulțumiri cu privire la echipamentul depășit tehnologic, cât și moral, iată că situația urmează să se schimbe, după cum declară chiar Vela. Poliția Română ar urma să fie dotată cu pistoale Beretta de ultimă generație. Ministrul a declarat că o astfel de măsură este necesară, întrucât în lupta cu infractorul, tehologia învechită se poate dovedi a fi deficitară. Până în prezent, Poliția Română dispunea de pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70.

„Astăzi este un moment extrem de important. Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, tehnică pe care dumneavoastră ca oameni ai legii, care aplicaţi legea, care apăraţi cetăţenii, o folosiţi în condiţii improprii. Avem cazuri în care poliţişti s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori fiindcă nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nou pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o e un prim pas, un început. Toţi colegii dumneavostră de la ordine publică, poliţie rutieră, vor fi dotaţi cu armanente de ultimă generaţie. Acest armament, pistoalele Beretta sunt făcute în România. Nu le-am achiziţionat de la intermediari, de la furnizori, la preţuri exorbitante. Am considerat ca tot armamentul cu care se dotează Poliţia România să fie fabricat în România. Preţul la care am achiziţionat aceste pistoale e sub preţul de piaţă”, a afirmat miercuri Marcel Vela la evenimentul care a marcat dotarea poliţiştilor cu pistoale Beretta.

Marcel Vela anunță că Poliţia Română va fi dotată cu pistoale Beretta de ultimă generaţie

De asemenea, ministrul Vela a mai spus că, în condițiile de față, toleranța față de infractori va fi „zero”.

„Aşadar, atunci când există preocupare se pot găsi soluţii eficiente din punct de vedere financiar, economic şi în mod esenţial eficiente pentru a ne proteja camarazii. Dincolo de această dotare, de fapt eu aş numi-o normalizare. În sfârşit în Poliţia Română are loc o normalizare. Nu este normal să te lupţi cu infractori, cu reţele de crimă organizată, cu reţele de trafic de droguri şi de persoane dotate la ultimul răcnet al tehnologiei, fie de motorizare, fie de înarmare, cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70. Deci această normalizare era un lucru firesc, pentru că există un virus mai periculos decât COVID-ul – infracţionalitatea. Această dotare a poliţiei, cu autoturisme, cu autoutilitare, cu pistoale, cu veste antiglonţ, cu bastoane cu şocuri, cu camere de luat vederi, toate acestea sunt un mesaj şi un semnal pentru infractori. Virusul infracţionalităţii trebuie distrus din temelie. Am spus la începutul mandatului meu – toleranţă zero faţă de infractori. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, cu toţi cei care fac rău României, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor”, a mai spus ministrul de Interne, Marcel Vela.

Citește și: Udrea le întoarce „favoarea” celor de la DNA și reclamă „acuzații mincinoase”

#News