Ludovic Orban

Alianța forțelor de Dreapta care îl propune, deocamdată, candidat la Primăria Capitalei pe Nicușor Dan, are tot mai puține șanse să propună o listă comună de candidați și la primăriile de sector. Liderul USR, an Barna, nu pare dispus la prea multe compromisuri, ba a reușit să divizeze alianța cu PLUS în mai multe tabere, cele mai multe potrivnice lui.

În aceste condiții, dacă PNL vrea să rămână în prim-planul politicii românești se cam impune o decizie de forță, nominalizarea propriilor candidați, atât la PMB, cât și la primăriile de sector. Asta dacă nu cumva acțiunile lui Nicușor Dan, pe care PNL îl susține în alegerile pentru Primăria Capitalei, are exact rolul de a destabiliza din interior alianța USR PLUS.

Surse politice spun că Nicuşor Dan ar fi încercat să stimuleze taberele din USR care îl contestă pe Dan Barna, să susțină candidatura Anei Ciceală la sectorul 3 (pe care Dan Barna nu o vrea) și a lui Alexandru Gâdiuţă la sectorul 6. Ciceală și Gâdiuță sunt văzuți drept candidații cei mai legitimi, dar cu acest lucru nu este de acord liderul suprem Dan Barna. Mai mult, deși cei doi au lucrat în ultimii ani pentru partidul lui Dan Barna, sunt în continuare considerați devotați lui Nicușor Dan, fostul președinte al USR.

Dan Barna (USR) și Ludovic Orban (PNL) negociază de ceva vreme listele comune de candidați pentru alegerile locale din septembrie însă, doar liberalii par dispuși la compromisuri, cel mai mare fiind chiar susținerea lui Nicușor Dan ,a Primăria Capitalei. USR-iștii țin de principiile lor de integritate politică și cam atât.

În programul electoral al USR există, deocamdată, zero soluții concrete pentru dezvoltarea Capitalei, zero inițiative pentru cetățeni, în schimb excelează în acțiuni de blocare a proiectelor administrative. Semn că Barna pierde controlul propriului partid este și amânarea ședinței comune a USR PLUS, care urma să pregătească săptămâna aceasta congresul de unire a celor două partide.  

Citește și: Musul Nicușor și căpitanul Traian, sau cum a băgat Băsescu în corzi toată alianța de Dreapta

HashtagNews.ro