Cristi Danileț

Cristi Danileț judecă o lipsă de judecată și o nouă lipsă de discernământ. Vrem de ani buni o justiție independentă și insistăm pe asta. La fel cum am insistat și pe eterna corupție din fiecare instituție din România. S-a anunțat importantă ziua de joi și, da, a fost importantă. Doar că negativ importantă. Așa cum ne-a obișnuit, SIIJ a pus presiune pe magistrați și, cel mai probabil, va continua să o facă.

Probabil se profită și de faptul că nu mai avem voie să ieșim în străzi. La fel de probabil, Dragnea încă trage niște sfori din închisoare, încă sunt prea multe marionete și revolta e doar prin spațiul virtual.

Cineva din umbră dictează cam cum ar trebui să fie justiția. Numele ar putea fi  Dragnea sau Adina Florea, dar un nume nu mai are importanță. Nici etichetarea vreunui partid. Încă ne lovim de legi neconstituționale, corupție și orice infracțiune e acoperită cu alta.

”Comisia Europeană spune: `Desfiinţaţi!`. GRECO spune: `Desfiinţaţi!`. Comisia de la Veneţia spune: `Desfiinţaţi!`. 80% din magistraţi spun: `Desfiinţaţi!`. Şi vine CSM azi şi spune: `Noi nu vrem defiinţarea Secției speciale!`.

Oare ale cui interese le reprezintă actualul CSM??

PS. 10 membri CSM au votat pentru aviz negativ, 8 pentru aviz favorabil și 1 vot a fost nul. Probabil cel care a votat nul nu ştia să deseneze un X pe una din cele două căsuţe cu opţiuni”, a scris Cristi Danileț pe Facebook.

Desigur, suntem adepții ”pâine și circ” și, dacă pâinea poate lipsi, circul rămâne pe scenă. Protagoniștii: un procuror, o judecătoare și niște voturi care nu ar asculta niciodată de Danileț. O nouă șaradă:

Procuror Cristi Ban: ”Îmi menţin punctul de vedere că această structură de parchet este o emanaţie politică. Aşa cum s-a născut, aşa trebuie să şi dispară, adică tot politic. Eu voi vota aviz favorabil cu observaţii”.

Judecătoarea Gabriela Baltag: ”E surprinzător să auzim că un procuror vorbeşte despre o structură din cadrul parchetului că e o emanaţie politică”.

Cristi Ban: ”Vă rog să reţineţi suprinderea pentru dumneavoastră. Vorbiţi ce doriţi”.

Gabriela Baltag: ”O să spuneţi că Secţia nu a făcut dosare. A făcut foarte multe dosare. Nu a trimis foarte mulţi în judecată, sunt 2 trimiteri. Avem 417 dosare soluţionate şi numai 2 trimiteri în judecată. Ne aducem aminte de miile de dosare de altădată soldate cu achitări. Aici vrem să ajungem? De ce nu este bună Secţia? Că nu a mers la judecători decât să obţină un mandat pentru o avizare? Că nu au fost ascultaţi în masă magistraţii, de aceea nu este bună Secţia?”

Cristi Ban: ”Pe mine mă surprinde pregătirea dvs. în materie penală. Sunteţi specialistă, văd, în parchet şi suspectă preocuparea dvs. pentru DNA”.

Judecătoarea Evelina Oprina: ”Este de relevat şi de evidenţiat opinia instanţelor de grad înalt. Înalta Curte, care în proporţie covârşitoare a opinat pentru menţinerea acestei secţii”.

După cum spuneam: pâine și circ. Se pare că rămânem în continuare cu Secția Specială. Sper doar că nu va dura șarada până când vom avea voie să rezolvăm ceva în stradă.

Citește și: Minunile există! Olguța îi ține partea lui Cîțu

#News