Raed Arafat

Deși numărul cazurilor de coronavirus este unul stabil, totuși, secretarul de stat Raed Arafat nu ia în calcul probabilitatea deschiderii mall-urilor, de la 1 iunie.

„Numărul cazurilor este unul stabil, însă situaţia din România nu este perfect rezolvată, fiind nevoie de mai mult timp până va exista certitudinea că situaţia este sub control. Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situaţia nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situaţia este într-adevăr sub control”, a declarat Raed Arafat.

1 iunie – prima etapă, 15 iunie – a doua etapă

„Unele aspecte vor rămâne restricţionate pe o perioadă mai lungă, majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil că se vor rezolva până pe 15 iunie. Totuşi sunt anumite activităţi care pot fi considerate în continuare de către specialişti riscante şi să se recomande o perioadă mai lungă de limitare. Pot să spun că în 1 iunie va fi o etapă, în 15 iunie va fi o etapă”, a declarat Raed Arafat.

Despre deschiderea mall-urilor, Raed Arafat a spus că sunt șanse mici să se întâmple de la data de 1 iunie.

„Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea ce spun specialiştii. Greu de spus dacă de pe 15. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie şi nu vreau să-mi asum eu nişte lucruri care trebuie discutate cu colegii”, a precizat Raed Arafat.

#NEWS