Zeci de elevi, ajutați să iasă din nămeți de jandarmii montani 

Jandarmii i-au însoțit pe toți cei 110 elevi și pe profesorii acestora

Peste o sută de elevi care s-au aflat până astăzi la Complexul Turistic Alpina Blazna, în cadrul Programului Școala Verde, au fost ajutați de jandarmii montani din Rodna să coboare în siguranță de pe munte, după ce, în ultimele zile, s-a depus un strat consistent de zăpadă în zonă. Stratul de zăpadă este de aproximativ 15 centimetri, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă drumul până la șoseaua principală a fost curățat, jandarmi au considerat că este extrem de periculos ca autocarele să coboare de pe munte, motiv pentru care au luat decizia ca o parte din traseu să fie parcurs pe jos.

Jandarmii i-au însoțit pe toți cei 110 elevi și pe profesorii acestora. Câțiva dintre elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale,  ulterior fiind transportați în siguranță cu o mașină a jandarmariei montane până la locul în care au fost îmbarcați în autocare. „Până astăzi, cei 110 elevi s-au aflat la Complexul Turistic Alpina Blazna, în cadrul Programului Școala Verde. Având în vedere zăpada depusă în ultimele zile, pentru a coborî în siguranță, aceștia au avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani din Rodna. Drumul de pe traseul Alpina Blazna – Șanț, a fost curățat de un utilaj al complexului de agrement, dar având în vedere stratul proaspăt de zăpadă, exista riscul derapării autocarelor, ca urmare s-a luat decizia ca o parte din acest traseu să fie parcurs de către aceștia pe jos. Jandarmii montani din Rodna i-au însoțit pe tot parcursul acestui traseu iar câțiva elevi cu probleme medicale au fost transportați în siguranță, cu autovehiculul Jandarmeriei montane până la locul îmbarcării în autocare. Stratul de zăpadă are în prezent în zona Alpina Blazna aproximativ 15 cm. Elevii fac parte din clasele V-IX și sunt sunt din Zalău”, au transmis autoritățile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o nouă avertizare Cod portocaliu de ninsori viscolite şi strat consistent de zăpadă care vizează, pe tot parcursul zilei, judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi şi zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa Năsăud şi Mureş. Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi judeţul Ilfov, demersuri pentru prevenirea violenţei şcolare