Raluca Turcan

Prezentă într-o emisiune de la Digi24, Raluca Turcan a declarat că și-ar dori o nouă ordonanță de urgență. Mai exact este vorba despre necesitatea unei ordonanțe de urgență, în percepția lui Turcan, dacă parlamentul nu va adopta revenirea la sistemul inițial. Eventuala ordonanță s-ar referi la alegerea șefilor de Consiliu Județean dintre consilierii deja existenți.

„Acest proiect este în dezbaterea parlamentară, a fost dată o ordonanță de către PSD, care dorea conservarea privilegiilor baronilor PSD. (…) Această lege a fost generată prin ordonanță de urgență și ea se află acum în Parlament spre adoptare sau respingere” a precizat aceasta.

Opțiunile partidelor care au susținut guvernul PNL sunt ferme de data aceasta, de la UDMR, până la ALDE, PMP, inclusiv ProRomânia, de a reveni la varianta de alegere a președinților de consilii județene, adică de a fi aleși de consilieri, ceea ce înseamnă șanse foarte mari în Parlament ca ordonanța PSD să fie respinsă și să revenim la varianta inițială. Dacă nu se ajunge la un acord în Parlament – și vom încerca în prima săptămână a sesiunii parlamentare să aducem în dezbatere acest proiect și să respingem ordonanța PSD pentru a reveni la sistemul inițial, atunci nu excludem la o ordonanță prin care această problemă să fie tranșată și să respectăm și al doilea punct, anume alegerea președinților de consilii județene din rândul consilierilor locali” a completat Raluca Turcan.

De asemenea, aceasta a mai ținut să menționeze faptul că Guvernul va proceda în așa fel încât să țină cont de Constituție, pentru a evita eventualele blocaje puse de către cei din PSD.

#News