Prelungire Ghencea

Proiectul care va fluidiza semnificativ traficul bucureștean, Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea este finalizat în proporție de 90%, iar drumul nou executat va fi redat circulației în scurt timp anunță Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea. Edilul a dat asigurări că Municipalitatea depune eforturi pentru a rezolva și problema finanțării următorului tronson de exproprieri, în valoare de aproximativ 12 milioane de lei

„O investiție așteptată de 20 de ani! Lucrările pentru obiectivul de investiții „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea” sunt în plină construcție! Au fost realizate, până în prezent, lucrările de excavație și zidul de sprijin de la tramvai (partea stânga proiect) iar în ceea ce privește utilitățile, au fost deja finalizate rețeaua de apă și canalizare, precum și instalațiile de apă potabilă și gaz. Infrastructura nouă de drum este realizată în proporție de 90%, urmând să fie planificată în scurt timp și realizarea trotuarului, astfel încât în luna august să fie posibilă redarea circulației pe drumul nou executat.

Important de știut: depunem eforturi susținute pentru a rezolva problema finanțării următorului tronson de exproprieri, aproximativ 10-12 milioane de lei, pentru finalizarea investiției din Prelungirea Ghencea, atât de necesară în această zona a Capitalei. Dacă și CNAIR (Ministerul Transporturilor) și-ar dinamiza partea de șantier, lucrurile ar fi cu-adevărat bune! Activitatea pe toate șantierele Capitalei se desfășoară cu respectarea măsurilor sanitare”, a postat Gabriela Firea pe Facebook.

Început pe hârtie încă din 2006, proiectul de supralărgire a Bulevardului Prelungirea Ghencea este în grafic și va fi finalizat în totalitate, conform angajamentelor asumate de Primăria Capitalei, anul viitor. Contractul în valoare de 122 de milioane de euro a fost semnat în toamna anului trecut de primarul general Gabriela Firea și reprezentantul constructorului.

Acest proiect de infrastructură care va ajuta la fluidizarea traficului, în zona Prelungirea Ghencea, unde locuiesc circa 20.000 de oameni, este așteptat de bucureșteni de mai bine de două decenii. Conform proiectului, noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, prevede lărgirea bulevardului pe întreaga distanță la două benzi pe sens, cu trei benzi în zona intersecțiilor cu viraj la stânga/dreapta, introducerea semaforizării pe tot tronsonul, realizarea unei noi căi duble de tramvai între Strada Brașov și Centura București, dar și modernizarea și repoziționarea căii de rulare dintre Strada Brașov și Terminalul Ghencea. Tot tronsonul are prevăzute și piste pentru biciclete, realizate atât pe șosea cât și pe trotuare.

Totodată, va fi realizat și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) precum și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri. Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Proiectul se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Citește și: Gabriela Firea: Avem nevoie de un program național de donare de plasmă

HashtagNews.ro