Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, își intensifică atacurile la adresa actualei conduceri a Partidului Social Democrat și a lansat în spațiul public ideea unui non-combat între liderii celor două formațiuni. Teodorovici lasă să se înțeleagă că stabilirea datei pentru alegerile locale s-a făcut la mica înțelegere și nici amenințările PSD cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban nu sunt altceva decât o metodă de a distrage atenția de la pactul dintre PSD și PNL.

„Dacă actuala conducere interimară a PSD s-a grăbit să împartă frățește cu PNL data alegerilor locale, adică peste două luni, în plină pandemie, de ce nu se grăbește să anunțe și data congresului pentru alegerea unei conduceri legitime a PSD? Măcar LEGAL, zic, căci STATUTAR … zgândărește oleacă spoiala de reformă aruncată pe fațada principală.

Apropo, alegerile locale și parlamentare nu se organizează online! Nici măcar votul pentru moțiunea de cenzură nu va fi online!”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

De fapt fostul președinte executiv al social-democraților voia să transmită un alt mesaj, acela că va candida la șefia PSD, la congresul partidului ce va fi organizat imediat ce condițiile epidemiologice vor permite acest lucru. A spus-o și la jumătatea lunii trecute, când și-a anunțat oficial candidatura în cadrul unei conferințe de presă.

Teodorovici crede despre el însuși că este alternativa social-democrației reale. În același timp spune despre actuala conducere a PSD că este incapabilă să facă o opoziție concretă actualei guvernări.

„Nu poți sta nouă luni în opoziție și să nu faci opoziție, nu poți da din coadă pe lângă președintele Iohannis în timp ce președintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de azi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziție ca să stea degeaba”, a spus Eugen Teodorovici în cadrul evenimentului în care și-a anunțat candidatura la președinția PSD.

„Dacă vrem să reformăm clasa politică ține de PSD, dacă PSD-ul se va schimba, va schimba în mod obligatoriu clasa politică. Dar, cu actuala conducere, în cel mai fericit caz PSD-ul stagnează, în sondajele de opinie și în general”, a mai spus fostul șef al Finanțelor. În acest sens, Teodorovici a promis că dacă va fi ales președinte al PSD, echipa sa va fi formată din oameni cu școală făcută la timp, la stat, fără diplome la SRI.

Citește și: Petrică și lupul, PSD și moțiunea de cenzură

HashtagNews.ro