Marcel Ciolacu și Ludovic Orban

Moțiunea de cenzură devine un tic verbal pentru Marcel Ciolacu și alți membrii din conducerea PSD. Au amenințat de atâtea ori că la următoarea greșeală a Guvernului o vor depune, și tot n-au depus-o, încât liberalii nici măcar nu mai tresar la auzul ideii de moțiune de cenzură. PSD a reușit să bagatelizeze și să arunce în derizoriu instrumentul juridic prin care Parlamentul poate retrage încrederea acordată executivului. E ca în Petrică și lupul

Ultima găselniță a președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este legea carantinei și izolării. După ce au tergiversat adoptarea ei, social-democrații o folosesc acum ca instrument de luptă și, cum altfel, amenință iar cu moțiunea de cenzură, dacă social-democrații vor descoperi abuzuri în aplicarea acesteia.

„Noi am votat Legea Carantinării. Dacă vor fi abuzuri la aplicare, am anunțat clar, vom depune moțiune de cenzură. Mai ales după ultimele evenimente și ultimele bâlbâieli ale Guvernului. Vorbim despre abuzuri în ceea ce privește respectarea drepturilor omului. Nu trebuie să fi un doctor în drept să îți dai seama că decizia CCR e una predictibilă.

Nu poți prin ordin de ministru sau HG să restrângi drepturi cetățenești. De când Avocatul Poporului a sesizat CCR, ei, de a doua zi trebuiau să vină cu o colaborare și nu au vrut. Sunt incompetenți. Lasă România fără cadru legislativ. Vom veni cu o moțiune de cenzură. Cifrele sunt reale. Manipularea de la început a dus la o lipsă de credibilitate a Guvernului în gestionarea pandemiei.

Poți minți și prin omisine. Nu ei fac toate testările, românii se duc la privat și se testează. Ei vin și spun acum că sunt 20 de mii de teste, că sunt făcute de ei. Românii merg și se testează singuri. De ce nu am testat de la început? Și eu am zis de la început să testăm. Ei au vrut să demonstreze că gestionează foarte bine situația. Și Iohannis a venit cu schițe să arate ce bine face PNL treaba. Suntem țară roșie în toată Europa. După ce că am fost izolați în case acum suntem și de Europa”, a spus Ciolacu la un post de televiziune.

Ultima oară când PSD a amenințat Guvernul Orban cu moțiune de cenzură a fost în momentul în care CCR a obligat Guvernul să dubleze alocațiile copiilor de la 1 august. Adevărul este că în acest moment PSD nu are numărul suficient de semnături pentru a iniția această procedură împotriva Guvernului Orban.

Citește și: Moțiunea de cenzură, din nou în actualitate. PSD a anunțat când se va întâmpla acest lucru

HashtagNews.ro