Ion Cristoiu

Ion Cristoiu a comentat recentul răspuns al președintelui Klaus Iohannis dat forțelor americane, cu privire la o posibilă alianță internațională împotriva Beijingului. Potrivit lui Cristoiu, atitudinea evazivă nu ar reprezenta neaparat o strategie bună, ci mai de grabă ar descrie modul de operare al președintelui care, în opinia lui Cristoiu ar fi caracterizat de delăsare, după cum sugerează chiar acesta.

„Conferinţa de presă ţinută de Klaus Iohannis miercuri, 29 iulie 2020, cu o zi înainte de susţinerea Scheciului anti-PSD, s-a desfăşurat la capitolul Întrebări în hotarele obişnuite ale unor astfel de evenimente, la care redacţiile trimit la întîmplare, pe cine întîlneşte şeful în drum spre maşina din parcare. Simpla privire aruncată asupra întrebărilor ne dezvăluie mecanismul aducerii din redacţie, în gură, în poşetă, sau chiar în sîni, ca pe vremea lui Nică a lui Ştefan a Petrei, a întrebărilor întocmite în redacţie după poziţia faţă de preşedinte. Unele dulci, scrise cu deştu muiat în miere, altele acre, scoase atunci parcă din oţet. Au fost şi întrebări fireşti, dictate de Teroriştii din iulie 2020, viruşii, care trag din toate poziţiile în faţa românului apărată de pavăza măştii, mai ceva ca faţa cavalerului apărată de vizeta împotriva lăncii adversarului de la turniruri. La toate conferinţele de presă, întrebările de politică externă lipsesc, şi nu în mod ciudat: românii sînt total dezinteresaţi de marile întîmplări ale lumii de azi, din simplul motiv că acestea au loc dincolo de gardul ogrăzii sale naţionale. De data asta a fost o întrebare de politică externă. Şi una atît de specială, presupunînd cititori de New York Times şi nu de ziar moldo-valah, de unde s-a recomandat a fi venit întrebătoarea: De ce spun că e o întrebare ciudată?” – extras din articolul publicat inițial pe cristoiublog.ro.

Cristoiu: „Dar să se refere la un eveniment trecut neobservat pe teritoriul nostru naţional, cunoscut doar externiştilor, şi aceia specializaţi în regimul Trump, cum altfel decît ciudat s-o numeşti”

Dacă s-ar fi referit la dislocarea militarilor americani din Germania în România ar mai fi fost de înţeles punerea ei. Pandemia a făcut ravagii şi în bugetul fetelor de pe Şoseaua de centură. O mişcare strategică precum dislocarea în România a mii de soldaţi americani ar fi pentru Fetele de pe Şoseaua de centură o veste mai interesantă decît pentru români venirea cu trenul blindat a celor 80 de miliarde de euro care nici măcar pe hîrtie nu mai există. Dar să se refere la un eveniment trecut neobservat pe teritoriul nostru naţional, cunoscut doar externiştilor, şi aceia specializaţi în regimul Trump, cum altfel decît ciudat s-o numeşti.”, scrie Cristoiu.

„«Sperăm să putem construi o coaliţie care înţelege această ameninţare şi se va strădui colectiv să convingă Partidul Comunist Chinez că nu este în interesul său să aibă acest gen de comportament», a declarat Mike Pompeo în faţa presei, avîndu-l alături pe ministrul britanic de externe Dominic Raab.>”, adaugă Ion Cristoiu.

Președintele Klaus Iohannis va susține astăzi la orele 18:00 o nouă conferință de presă la Palatul Cotroceni. Conferința de presă va fi precedată de o ședință cu membrii guvernului unde se va discuta despre posibilitea deschiderii școlilor în septembrie.

Citește și: Ion Cristoiu pariază pe alegerile locale și pe scăderea numărului de infectări

#News