Director din Primăria Timișoara, trimis în judecată pentru că ar fi cerut șpagă pentru înhumarea fiecărui mort de Covid

El a pretins banii unei firme pentru a o ajuta să câștige concesionarea serviciilor de înhumare

Un director din Primăria Timișoara a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că ar fi cerut șpagă câte 500 de lei pentru fiecare mort de Covid de la o firmă pentru a o ajuta să câștige concesionarea serviciilor de înhumare, potrivit g4media.ro.

Procurorii DNA l-au trimis joi în judecată pe Emilian Florin Răvășilă, director executiv al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei municipiului Timișoara.

El este acuzat de luare de mită și trafic de influență, potrivit unui comunicat. al DNA. Procurorii susțin că Florin  Răvășilă ar fi acceptat promisiunea remiterii, de către un om de afaceri, a sumei de 500 de lei pentru fiecare persoană decedată din cauza virusului COVID-19, pentru ca funcționarul să sprijine societatea acestuia în câștigarea contractelor de concesiune. Contractele aveau ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor umane în care urmau să fie înhumate persoanele decedate din cauza virusului menționat mai sus.

Procurorii mai susțin că Florin Răvășilă ar fi cerut șpagă de la o firmă jumătate din profit pentru a o ajuta să obțină contracte de întreținere a cimitirelor din Timișoara. 

 Potrivit DNA,  in perioada 2019 – 2020, Răvășilă Emilian Florin ar fi acceptat promisiunea remiterii de către administratorul unei societăți comerciale a unor sume reprezentând 50% din profitul ce urma să fie realizat de firma respectivă (procentaj de 50% estimat la valoarea de 859.955 lei), din încheierea unor viitoare contracte ce vizau concesionarea serviciilor de exploatare și întreținere a cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara. Pentru banii respectivi, inculpatul Răvășilă Emilian Florin trebuia să se asigure că firma omului de afaceri va câștiga licitațiile respective. 

În aceste condiții, funcționarul public i-ar fi transmis omului de afaceri, prin același intermediar, informații nedestinate publicității care i-ar fi permis acestuia să câștige o licitație ce viza exploatarea și întreținerea cimitirelor umane situate pe str. Rusu Șirianu și pe Calea Șagului din Municipiul Timișoara – Lotul I.

„În același context, inculpatul Răvășilă Emilian Florin, în calitate și de președinte titular al comisiei de evaluare, ar fi întocmit și semnat – Declarația de confidențialitate și imparțialitate, în care a menționat în mod nereal, printre altele, că nu are niciun interes direct sau indirect, de natură personală, financiară, economică ori de altă natură în referire la procedura de atribuire a contractului de mai sus.”, a comunicat DNA.

Premiera unei piese de teatru în seara de Revelion, la Oradea