În ciuda dorinței populației și a celor din industria de HoReCa, restaurantele din România rămân în continuare închise, cel puțin până la o scădere ceva mai considerabilă a numărului de infectări cu noul coronavirus. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns astăzi, în urma discuțiilor dintre Guvern și patronatul HORA.

Totodată, Daniel Mischie, liderul HORA a ținut să facă un apel, atât operatorilor din industrie, cât și clienților, în ceea ce privește respectarea regulilor impuse de către Guvernul pentru a nu se ajunge în situația de a „pune lacătul pe ușă”. Acesta a subliniat că experienţa europeană a demonstrat că nu există nicio corelaţie între numărul de infecţii şi redeschiderea teraselor.

„Cei din HoReCa în curând vor pune lacătul pe ușă. Din calculele noastre, HoReCa reprezintă 5,1% din PIB, deci nu poate fi vorba de relansare fără această industrie.

Am prezentat măsurile luate de alte țări europene unde restaurantele sunt deschise. Premierul trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor.

Industria de HoReCa e aproape de ATI, toate rezervele și disponibilitățile operatorilor economici au ajuns la sfârșit, nu mai avem resurse pentru a susține această industrie. Premierul nu este dispus la discuție pentru deschiderea restaurantelor, dar și-a prezentat disponibilitatea de a relua discuția când va scădea numărul de infectări.

Facem apel către toți operatorii din industrie și către clienți să respecte regulile impuse de Guvern!”, a spus Mischie, după discuțiile de la Guvern.

Altfel, alte 1.309 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore, bilanțul ajungând la 56.550, potrivit datelor publicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică.

#News

Citește și: Dragoș Petrescu și pierderile restaurantelor: 1,5 miliarde de euro