Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat o nouă teorie legată de alegerile locale programate în această toamnă. Potrivit editorialistului scrutinul va avea loc, obligatoriu, pentru că PNL a început demult campania electorală și aceasta costă. În plus, Cristoiu mai pariază și pe scăderea considerabilă, nu peste mult timp, a cazurilor de noi infectări cu coronavirus.

„Alegerile se vor ține mai mult ca sigur. Pariez că nu peste mult timp numărul de infectări va scădea brusc, atmosfera apocaliptică va fi înlocuită cu atmosfera de revenire la normal, iar PNL va folosi ca slogan electoral Salvarea României de la amenințarea cotropitorului Coronavirus”, a punctat Cristoiu.

Ca să-și argumenteze propria teorie, jurnalistul a dat exemplu o plimbare cu mașina pe ruta București – Sinaia, împrumutând din comicul de situație al inegalabilului Caragiale.

„Campanie a început de mult.  Dovedește împânzirea țări cu uriașe și costisitoare panouri electorale de către organizațiile județene. Pe DN1 de la București până la Sinaia, trecând pe la sugrumarea de la Comarnic, se sperie automobilele de figurile candidaților PNL surprinși pe lemn în cupluri sub sloganul Construim împreună. Liderul PNL Iulian Dumitrescu, candidat pentru șefia Consiliului Județean construiește împreună pe rând cu candidații PNL pentru primării de pe traseu.

Când ajungi într-o nouă localitate, dai de Iulian Dumitrescu alături de candidatul PNL la primăria localității respective. Treci de localitatea respectivă, blestemând la un moment dat dezastrul de la Comarnic și ajungi la Sinaia, unde, după cum era de așteptat, Iulian Dumitrescu are un nou partener de panou: Vlad Oprea, tot de la PNL.

Toate aceste panouri, adăugate articolelor publicitare din presa locală, spun limpede că PNL, partidul de Guvernământ, s-a angajat de mai mult timp în campania electorală, iar campania de până acum costă. La București s-au vârât deja bani în publicitarea lansării candidaților, în țară s-au vârât bani în spânzurarea candidaților pe panouri turn, iar asta înseamnă că activul PNL a fost asigurat că alegerile vor avea loc”, a explicat Cristoiu.

Citește și: Ion Cristoiu invită partidele din opoziție să boicoteze alegerile locale

HashtagNews.ro