Fritz vrea ca USR PLUS să zguduie PNL

În cursul zilei de ieri s-a desfășurat cel mai mare miting online organizat vreodată, după cum s-au exprimat chiar cei de la USR PLUS, atunci când l-au popularizat pe Facebook. Fiind, la rândul său, prezent la evenimentul online, primarul Timișoarei Dominic Fritz a declarat o prezență puternică în Parlament a USR PLUS ar putea să pună presiune pe vechiu sistem, referindu-se aici la PNL, însă în mod cert și la PSD.

„Să nu fie niciun dubiu. Doar o prezenţă puternică a Alianţei USR PLUS în viitorul guvern va putea pune presiune destulă pe vechiul sistem să se transforme cu adevărat într-un stat funcţional. Nu ne votaţi pentru că suntem perfecţi – pentru că nu suntem, cred că v-aţi dat seama şi voi – votaţi-ne pentru că suntem singurii care vor ca statul român să tindă spre performanţă şi nu spre mediocritate. Vom sparge monopolul partidelor vechi asupra instituţiilor publice, prin competiţie corectă şi deschisă pentru posturi vacante. Vom digitaliza şi transparentiza administraţia publică, pentru că acolo unde este lumină, nu se fură. Vom depolitiza educaţia şi sănătatea, pentru că bolnavii noştri şi copiii noştri au nevoie de profesionişti şi nu de politruci”, a precizat Fritz, potrivit agerpres.ro.

Dominic Fritz este de părere că partidele mai vechi vând „iluzia progresului, dar nu şi rezultate reale”

„Schimbarea nu vine peste noapte. E greu, pentru că nu există un buton magic pe care să apeşi, ca sute sau mii de funcţionari să schimbe modul lor de lucru cu care au fost obişnuiţi. E greu, pentru că trebuie să ducem la îndeplinire contracte prost făcute şi proiecte prost gândite de partide care s-au complăcut cu ‘merge şi aşa’. E greu, pentru că am intrat într-un sistem care de 30 de ani doar mimează un stat funcţional, care e campion la plimbat hârtii golite de conţinut, ca să acopere propria paralizie”, a precizat primarul.

Citește și: Fritz taie sporurile de prin primăria Timișoara

#News