Profil de candidat – Cristina Prună, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS

Suflându-i în ceafă lui Claudiu Năsui, pe listele de la parlamentare aferente Bucureștiului, se află Cristina Prună, pe un eligibil loc doi, cu șanse destul de mari de a obține încă un mandat de deputat și în legislatura 2020-2024. Cristina Prună este, în acest moment, deputat din partea USR, candidând la alegerile parlamentare din 6 decembrie, de data aceasta din partea Alianței USR PLUS.

Cristina Prună și Claudiu Năsui, parlamentari USR, discută despre economie în Satu Mare

Realitatea de Satu Mare

Citește și: Profil de candidat – Bogdan Rodeanu, pentru Camera Deputaților, din partea USR

Cristina Prună nu vrea cluburi din bani publici

În luna iulie, deputata Cristina Prună devenea foc și pară la auzul veștii că parlamentarii își doresc club cu suculeț și golfuleț, pe bani publici. La momentul respectiv, aceasta protesta vehement, acuzând inițiativa legislativă prin care Clubul Parlamentarilor Români „Ion Raţiu” ar fi urmat să primească 4.857 mp, direct în mijlocul Bucureştiului, cu titlu gratuit.

„Ce preocupări mai au parlamentarii? Ei bine, îşi fac cadouri, pentru acum şi pentru la ‘pensie’. Au depus o iniţiativă legislativă prin care Clubul Parlamentarilor Români ‘Ion Raţiu’ va primi 4.857 mp, în inima Bucureştiului, pentru a-l folosi gratuit. Ce credeţi că se face pe acest teren? Foştii şi actualii parlamentari vor juca tenis şi se vor delecta cu răcoritoare. Motivaţia, că astfel de cluburi finanţate din banii cetăţenilor există şi în alte ţări, este aberantă”, scria Cristina Prună (USR), în iulie, pe Facebook.

„Problema nu e existenţa clubului, ci beneficiile pe care le primeşte din bani publici. Astfel, iniţiativa prevede inclusiv că utilităţile vor fi plătite din bugetul Camerei Deputaţilor. În plus, Clubul Parlamentarilor poate înainta propuneri de cheltuieli pentru a fi incluse în bugetul Camerei Deputaţilor. Nu se impune niciun fel de regulă. Adică, dacă parlamentarii pot dori luna de pe cer, aceasta va fi bugetată printre cheltuielile Camerei Deputaţilor. Dacă vă vine să credeţi, proiectul a fost semnat de parlamentari de la TOATE PARTIDELE, mai puţin USR. De fapt, la USR nu au îndrăznit să vină să ceară vreo semnătură. Au vrut, probabil, să treacă pe sub radar această propunere”, adaugă, la momentul respectiv, deputatul Cristina Prună.

Ce-a făcut Prună în Parlament, timp de patru ani?

Cristina Prună pare să fi fost destul de ocupată în acești primi patru ani de mandat de deputat, întrucât din 83 ședințe, a luat cuvântul de 125 ori, în timp de în Biroul Permanent a vorbit de 29 ori în 27 de ședințe. De asemenea, acesta a propus 129 de inițiative legislative, dintre care 20 au fost promulgate legi. Una dintre cele mai importante legi inițiate de Cristina Prună este Propunerea legislativă pentru modificarea Legii societăţilor 31/1990 – aceasta a trecut de camere.

Conform CV-ului, Prună vorbește fluent engleza și franceza, avansat spaniola și intermediar italiana. Se poate lăuda cu un master în Dezvoltare Economică Europeană și Internațională la Institutul de Economie și Management din Nantes (Franța), ca mai apoi, în 2008, să beneficieze de un program de schimb universitar, cu Dundee Business School, din Marea Britanie. Până să devină deputat, aceasta a fost consilier general la Primăria Municipiului București, iar înainte de asta manager de proiect la Global Partner Enablement, Oracle România (București).

Declarație de avere

În anul 2020, Cristina Prună dobândea prin donație un apartament de 49 mp în București. Nu deține terenuri, autoturisme și nici bijuterii, însă, probabil (și din) din salariul deloc mic de la Camera Deputaților (139.870 lei, calculat anual), a strâns în conturi, de-a lungul timpului, 6.714 lei, 55.126 lei, 1.500 euro, 1.000 dolari și 49.22 lei.

Protest împotriva pensiilor speciale ale aleșilor neamului

Cristina Prună face parte din Grupul Parlamentar USR, astfel că, la sfârșitul lunii trecute, când toți parlamentarii USR și-au anunțat demisiile în semn de protest pentru a nu beneficia de pensii speciale, aceasta s-a alăturat grupului, ocupând un loc la „coada” de depunere a demisiilor din funcția de deputat ori de senator.

Parlamentarii pensionari vor club pe bani publici

HashtagNews.ro

Cristina Prună (USR) spune că va iniția modificarea legislației pentru ca numirile la ANRE să nu mai fie făcute fără audieri în Parlament

Hotnews.ro

Cristina Prună și Claudiu Năsui explică programul economic al USR-PLUS: Zero taxe pe salariul minim și pensii pe model norvegian

Spotmedia.ro

Cristina Prună, candidat USR PLUS la alegerile parlamentare: Banii din resursele naturale pot contribui la pensiile românilor pe model norvegian

G4Media

Sporuri majorate la Consiliul Concurenței, acuză deputata USR Cristina Prună. În prezent ajung la 18.166 lei net pe lună

Știrile PRO TV

Cristina Prună USR, în urma deciziei CCR: Vom depune un proiect prin care clarificăm legea de funcţionare a ANRE. Persoanele condamnate penal definitiv şi nereabilitate nu vor putea fi membri ai autorităţii

zf

Citește și: Profil de candidat – Claudiu Năsui, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS

#News