Profil de candidat – Claudiu Năsui, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS

Tânărul deputat USR, în vârstă de 35 ani, Claudiu Năsui este cap de listă pentru alegerile parlamentare de anul acesta, vizând un al doilea mandat de deputat de București, din data aceasta din partea întregii Alianțe USR PLUS. De-a lungul primului său mandat, Năsui s-a remarcat prin ascuțimea colților și frecvența declațiilor tăioase la adresa unora sau ale altora. Specializat în Finanțe, principalele subiecte de discuție ale acestuia au fost, de-a lugul timpului, așa cum bine vă puteți închipui, modul de administrare a finanțelor țării. De menționat că Năsui este, în prezent, președintele USR București.

Ce-a făcut Claudiu Năsui în primul său mandat de deputat?

Potrivit fișei de pe site-ul Camerei Deputaților, Claudiu Năsui face parte din Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci și este vicelider al Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România. În ceea ce privește luările sale de cuvânt, în 85 de ședințe, acesta și-a manifestat opiniile de 122 ori, dintre care o declarație politică. În Biroul Permanent a vorbit de 53 ori, din 33 ședințe. A făcut 111 propuneri legislative, iar 21 dintre acestea au tras lozul câștigător, fiind declarate legi.

Aprig contestatar al pensiilor speciale, Năsui a declarat, în repetate rânduri, că pensiile speciale sunt un drept necuvenit aleșilor neamului, subliniind faptul că în plină pandemie s-ar fi cheltuit bani serioși pe plata acestora, de vreme ce acești bani ar fi putut fi redirecționați spre alte scopuri, în conformitate cu cerințele vremurilor actuale.

Claudiu Năsui, USR: Peste trei miliarde de lei s-au dus în plină pandemie în pensiile speciale

Mediafax

Ce avere are deputatul USR?

Din declarația de avere 2020, observăm că Năsui deține un apartament în București achiziționat în 2016, și încă alte două în străinătate, achiziționate în 2007, respectiv 2016. Nu are autoturism, nici bijuterii, toți banii preferând să-i țină pe la bănci, mai exact în opt conturi, după cum urmează: 37.836,97 lei, 11.000 euro, 4.999 dolari, 12.062 lei, 5.704 euro, 5.585 dolari, 5.654 euro și, într-un final, 29 euro, într-un cont mai mititel. De la Camera Deputaților încasează anual 131.412 lei, în timp ce din chirii obține 12.663 euro, iar din dividente 5.658 lei.

Activitate profesională:

2007 – Stagiar – BT Securities

2008 – Stagiar – Banca Nationala a Romaniei

2010 – 2011 – Associate – PricewaterhouseCoopers

2011 – 2014 – Responsabil control intern – Muntenia Global Invest

2014 – 2015 – Analist financiar – Banca Comerciala Romana

2015 – 2016 – Consultant – Five-Advisory Group

2016 – Consilier ministru – Ministerul Finantelor Publice

Cât despre studii, Claudiu Năsui deține o licență în Economie, obținută la Universitatea Paris Dauphine, în 2007, însă și un master în Finanței (2009), la Universitatea Luigi Bocconi.

Ce nu-i convine lui Năsui în România?

Printre multe alte nemulțumiri, Claudiu Năsui a protestat, cu fiecare ocazie avută, și împotriva lipsei de transparență din sistemul public, militând pentru accesul liber al populației la informațiile care, în momentul de față, par „ușor” secretizate.

Claudiu Năsui, despre proiectul de modificare a legii privind accesul la informații publice: Încă o lovitură pe final de mandat și pe repede înainte

Hotnews.ro

Deputatul USR Claudiu Năsui anunță că a depus un proiect conform căruia în plenul reunit al Parlamentului să nu mai existe vot secret

G4media

Claudiu Năsui explică motivul delimitării USR de PMP, în contextul alianței

HashtagNews.ro

Răfuială în Parlament: Florin Roman îl acuză pe Claudiu Năsui de „bolșevism”

Ziarul de Investigații

Claudiu Năsui și Cristian Băcanu prezintă dovezi de fraudă la vot

Radio Europa Liberă

Citește și: Profil de candidat – Bogdan Rodeanu, pentru Camera Deputaților, din partea USR

#News