Marcel Ciolacu

Curtea Constituțională a României a decis, miercuri, că alocațiile copiilor trebuie dublate înainte de 1 august, în ciuda opoziției Guvernului, iar acest lucru a fost speculat imediat de PSD. Președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu, a simțit că este un moment ideal să readucă în actualitatea moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban și a anunțat și când se va întâmpla acest lucru.

„Pentru milioane de românii cu copii această măsură inițiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august, indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă” a scris pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de criticile șefului interimar al PSD. Acesta îi atrage atenția șefului statului că nu există niciun fel de argument pentru ca legea care dublează alocațiile copiilor să nu fie promulgată, cu atât mai mult cu cât CCR a declarat-o constituțională.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării! Președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii. Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii”, a conchis Ciolacu în mesajul de pe rețeaua de socializare.

Citește și: CCR obligă Guvernul să dubleze alocațiile copiilor

HashtagNews.ro