Ludovic Orban

S-ar dubla și alocațiile și pensiile, ba chiar și salariile, dacă am merge la pomul lăudat. Sau dacă ar exista o gestionare mai bună a bugetului. Sau dacă nu s-ar face dispărute niște taxe pe care statul pune mâna lunar. Nu știm unde și în ce buzunare se ascund. Ca să nu mai insistăm pe pensiile speciale și pe cine și cât este plătit. Și, mai ales, pe ce funcție.

În România, încă există posturi fantomă, plătite cu bani reali. Nu, nu e de lăudat. Și, tot în România, se consideră că alocația ar trebui să ajute timp de o lună un copil. Să ajungă și, eventual, să și rămână. Interesant.

”În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap este constituţională în raport cu criticile formulate”, a decis Curtea Constituțională a României, informează Mediafax.

Ludovic Orban are păreri de economist. Adică pare să aibă răspunsuri matematice la toate:

”Sigur că ne dorim creșterea alocații, dar dublarea alocațiilor este greu de susținut financiar. Vom stabili un grafic de creștere progresivă a alocațiilor astfel încât să reușim creșterea așa cum a fost votată dar nu din primul moment ci pentru o perioadă de timp”, a declarat Ludovic Orban.

Concluzia personală este să nu promiți, dacă nu te poți ține de promisiune. Nu e vorba doar de copii sau de pensionari. E vorba că ni se promite marea cu sarea, de ani buni. Aș putea plusa și aș spune zeci de ani. Sau poate că noi suntem cei vinovați. Că insistăm să credem în faptul că tot ce zboară se și mănâncă.

Și bancnotele zboară, doar că nu înspre noi.

Citește și: Tătaru în Galați: o vizită într-un spital afectat de coronavirus

#News