Cupoanele de pensie vor putea fi trimise online

Ideea fostului ministru al Muncii, una bună, dar destul de greu de pus în aplicare

Cupoanele de pensii, pentru cele virate în conturi bancare, ar putea fi trimise online la cererea beneficiarilor. Potrivit fostului ministru al Muncii, Violeta Alexandru, această idee se va transforma cât de curând într-un amendament la Legea Pensiilor. Nu vrem să îl luăm pe „nu” în brațe, dar pe cât de bună este această idee, pe atât de greoaie este punerea ei în aplicare.

„Am avut mai multe discuţii cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poştaşii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relaţie cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport etc. Ideea asta să stai acasă, să nu îţi poţi face niciun program în aşteptarea poştaşului este, pur şi simplu, depăşită. Ca şi cea privind obligaţia de a merge tu la poştă pentru un serviciu pentru care statul plăteşte să îţi fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie şi ideea de a merge toţi la poştă mi se pare neinspirată”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Pe mail sau în platforma Casei de Pensii

Liderul PNL Bucureşti anunţă că va depune un amendament la legea pensiilor. „De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite şi electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic”, a mai afirmat fostrul ministru al Muncii.

La finalul anului 2020, potrivit INSS, numărul mediu de pensionari a fost de 5.123.000 de persoane, în scădere cu 2.000  de persoane faţă de trimestrul al treilea din 2020.

Citește și: Softul pentru recalcularea pensiilor, aproape de lansare