800 de radare vor fi amplasate pe autostrăzile, drumurile naționale și județene din România

Proiectul include montarea a minim 500 de radare fixe și alte 300 de radare mobile.

Radar
Radar sursa foto pixabay

Compania Națională de Drumuri (CNAIR) a anunțat că va colabora cu Poliția Română pentru instalarea a 800 de radare de ultimă generație pe principalele artere de circulație din țară, începând cu anul 2024. Proiectul are ca scop îmbunătățirea siguranței rutiere și eficientizarea monitorizării traficului, potrivit ziare.com.

Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, a dezvăluit că proiectul include montarea a cel puțin 500 de radare fixe și alte 300 de radare mobile.

Acestea vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naționale și drumuri județene. În timp ce CNAIR va superviza instalarea radarelor fixe, radarele mobile vor fi montate pe vehiculele Poliției. Radarele propuse vor fi dotate cu tehnologie avansată, permițând automatizarea procesului de detecție a încălcărilor. În momentul în care un radar detectează depășirea limitei de viteză, acesta va captura și stoca automat o imagine a șoferului, care va fi trimisă către un centru de monitorizare. Aici, un polițist va evalua situația și va emite sancțiuni corespunzătoare, dacă este cazul. Deși montarea radarelor este planificată să înceapă în 2024, se estimează că acestea vor deveni complet operaționale în 2026. Prin această inițiativă, autoritățile speră să crească gradul de siguranță pe drumurile din România, contribuind la reducerea accidentelor și la îmbunătățirea fluxului de trafic.

Vaccinul antigripal va fi eliberat de la farmacii pe bază de rețetă electronică