Șoseaua Fabrica de Glucoză

Primăria Capitalei a finalizat lucrările de supralărgire a șoselei Fabrica de Glucoză, pe tronsonul cuprins între șoseaua Petricani și șoseaua Barbu Văcărescu, și l-a redat, joi, circulației. Obiectivul, finalizat în mai puțin de doi ani, în condițiile în care traficul a fost oprit total pe perioada lucrărilor. Chiar dacă au apărut mici inconveniente, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea a declarat că acestea vor fi remediate în cel mai scurt timp, Este vorba de îngustarea trotuarelor în locurile alveolelor pentru pomi.

„București before and after.

Strada Fabrica de Glucoză. Cum era și cum este acum, după lărgire și modernizare. Imaginile vorbesc de la sine. Se vor corecta rapid și micile neajunsuri cauzate de îngustarea trotuarului în dreptul alveolei pentru copaci. Acum se caută chichițe, numai pentru a fi umbrită realizarea care se vede cu ochiul liber și se simte în trafic. Important este că s-a fluidizat traficul în zona de Nord a Capitalei, că avem un bulevard nou, cu toate facilitățile: înlocuirea rețelei de termoficare, piste de biciclete, rampe de acces pentru riverani, iluminat public economic”, a postat Gabriela Firea, sâmbătă, pe Facebook.

Lărgirea șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București, pe lângă lărgirea carosabilului, fiind modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă. Fiecare bandă are 3,5 metri lățime, iar trotuarele includ și piste pentru bicicliști cu o lățime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Proiectul a fost început pe timpul mandatului lui Sorin Oprescu și continuat de Gabriela Firea. Predarea amplasamentului către constructor a avut loc pe 3 august 2018, însă execuția propriu-zisă a început în 29 octombrie 2018. 10.000.000 de euro au costat lucrările, iar suma plătită pentru exproprieri s-a ridicat la aproximativ 25.000.000 de euro. Al doilea tronson al obiectivului, cuprins între bulevardul Barbu Văcărescu și calea Floreasca, Gabriela Firea estimează că pe acesta s-ar putea circula peste aproximativ două săptămâni.

Citește și: Firea: Oricâte poduri, pasaje și supralărgiri facem, tot ne trebuie o centură ocolitoare

HashtagNews.ro