Preotul capelan Bírók Károly din Ditrău, criticat de Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia pentru că s-a implicat într-un conflict care îi depășește competențele, nu regretă implicarea sa în conflictul din localitatea  Ditrău. El spune că a acționat așa cum i-a dictat conștiința și că își asumă gestul. 

Preotul din Ditrău nu are mustrări de conștiință

Preotul din Ditrău s-a aflat în fruntea oamenilor revoltați de angajarea în comună a celor doi muncitori din Sri Lanka. El a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că își asumă ceea ce a făcut. El a afirmat că a acționat în nume personal, și nu în numele Arhiepiscopiei Romano-Catolice.
„Am luat cunoștință de punctul de vedere al Arhiepiscopiei, voi fi tras la răspundere și îmi asum toate faptele pe care le-am făcut în nume personal și nu în numele Arhiepiscopiei”.

CITEȘTE ȘI Preotul care-si calca in picioare enoriasii

El admite că a greșit pentru că nu a ținut cont de ceea ce i-au cerut reprezentanții Arhiepiscopiei, respectiv să nu se implice în acest conflict.”Am acționat așa cum mi-a dictat conștiința”, a afirmat preotul.

Preotul nu regretă că s-a implicat în revoltă

Preotul a declarat că nu regretă că s-a implicat în revoltă, spunând că își asumă gestul. El s-a aflat în fruntea celor aproximativ 200 de localnici din comuna Ditrău care s-au adunat, miercuri, în faţa primăriei din localitate. Oamenii erau nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri-Lanka. Ei au declarat că le este teamă că la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

CITEȘTE ȘI Procurorii cer inchisoare cu suspendare pentru IPS Teodosie

Arhiepiscopia Romano-Catolică Albă Iulia a trimis vineri, un comunicat de presă. Aceasta precizează că preotul capelan din localitate și-a depășit competențele prin implicarea în conflict. Arhiepiscopia le-a transmis preoților „să înțeleagă slujirea comunității ca una menită să calmeze emoțiile și tensiunile și nu să le intensifice, conducând astfel la dialog, nu la ură și dezbinare”. #News #FaraPenali