ÎPS Teodosie / Foto: Facebook

Acuzat c-ar fi fraudat o serie de fonduri europene, ÎPS Teodosie, da, mai-marele îngâmfat al Tomisului, se află acum în fața magistraților pentru a da socotelă pentru faptele sale.

Iată ce a declarat Teodosie:

Nu am comis nereguli. Toate s-au făcut după lege. Am încredere în justiție că se clarifică definitiv și nu provizoriu”,a spus Teodosie în fața magistraților.

„În perioada 2010 – 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu ceilalţi inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene. În documentele prezentate la A.P.I.A., inculpaţii au declarat, în mod nereal, că folosesc anumite suprafeţe agricole (peste 300 ha), situate în zona denumită “Ferma 3” – Nazarcea (localitatea Lumina, jud. Constanţa), având categoriile de folosinţă „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, se arătă într-un extras din dosar.

De asemenea, un alt aspect fals prezentat în declaraţiile depuse a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiţii agricole şi de mediu (GAEC), printre care şi evitarea instalării vegetaţiei nedorite, în condiţiile în care respectivele parcele erau abandonate şi invadate cu astfel de vegetaţie pe toată durata formulării cererii şi obţinerii fondurilor. Faptele au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în cadrul schemelor de plată pe suprafaţă unică (SAPS), totalizând 1.392.964 lei”, susţinea DNA într-un comunicat de presă.

Citește și: Patriarhul Daniel, religia, bunătatea și ipocrizia

Acum, noi, ca oameni de rând, ne întrebăm un singur lucru: cum e posibil ca niște procurori să ceară închisoare cu suspendare pentru o faptă destul de gravă, în condițiile în care unui om de rând i se dă închisoare cu executare pentru fapte mult mai neînsemnate? Nu cumva procurorilor li s-a făcut milă de Teodosie și de ceea ce-ar putea să pățească acesta-n pușcărie? Nu de alta, însă majoritatea deținuților s-ar putea să nu mai țină cont de faptul că tu porți fustă pentru că ești preot, nu pentru că ești femeie. Adevărata milă creștină, în toată splendoarea ei!

Citește și: Câți bani mai dă Firea anul acesta la biserici

#News