Bode, doar o copie a lui Vela: „Toleranță zero!”

„Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!”, a scris ministrul de Interne pe Facebook

Ministrul de Interne Lucian Bode a reacționat, cu privire la evenimentul care a avut loc vineri seară, când polițiști din cadrul Poliției Capitalei au identificat în interiorul unui restaurant din Centrul Vechi al Bucureștiului 27 de persoane, printre care se afla și un ofițer de poliție cu funcție de conducere din cadrul Direcției Generale de Poliției a Municipiului București, anunță Mediafax.

„De aproximativ 1 an ne confruntăm cu pandemia provocată de noul coronavirus. Respectarea măsurilor care au fost luate la nivel național, pentru a preveni răspândirea acestui virus, trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Doar așa putem reveni la o viață socială normală pe care ne-o dorim”, a scris, astăzi, pe Facebook, ministrul de Interne, Lucian Bode.

Lucian Bode anunță, în cuvintele lui Vela, cercetarea ofițerului de poliție prins la distracție: „Nimeni, indiferent de statutul său social, nu este mai presus de Lege!”

Amintindu-ne parcă de discursul „măreț” al fostului ministru de Interne, Marcel Vela, Bode vorbește, în termeni „senzaționali”, de respectarea legii, incluzându-i în discuție și pe cei care fac parte din forțele de ordine. Așadar, celor care merită mulțumiri, le-a mulțumit, în timp ce despre polițistul găsit la petrecerea din Centru Vechi, acesta a spus: „Din informațiile pe care le dețin în acest moment, în cazul menționat, s-a dispus deja declanșarea cercetării prealabile față de ofițerul respectiv, pentru a se stabili existența sau inexistența unei abateri disciplinare și a vinovăției sale, sub aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de polițist, prevăzute de Legea nr. 360/2002, având în vedere că acesta este și desemnat, la nivelul Poliției Capitalei, să coordoneze activitățile specifice de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, a completat Bode.

Citește și: Frații Săndulache, condamnați la 181 de ani de închisoare, în Spania