Pârtiile de schi și stațiunile, arhipline în weekend

Nici măcar pandemia nu mai stă în calea distracției românilor

Pârtiile de schi și stațiunile au fost neîncăpătoare weekendul acesta, odată cu încălzirea vremii, scrie PRO TV. Temperaturile mari au făcut ca oamenii să ia în calcul o mini-vacanță la munte. Problema cea mare este că toți s-au gândit la același lucru, în același timp.

Astfel că în Poiana Brașov a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a rări turiștii care s-au înghesuit în fața cabanei Postăvaru. Turiști cât vezi cu ochii, fără să respecte nici cea mai mică regulă de distanțare socială, iar de purtatul măștii, nici nu s-a mai pus, desigur, problema.

Pentru a-i convinge pe oameni să se disperseze, forțele de ordine au trebuit să-i someze pe administratorii cababei să nu mai vândă băuturi alcoolice, și nici să nu mai dea muzica tare, ca să nu-i mai atragă pe turiști ca pe muște la miere.

Jandarmii montani au fost alertați după ce au văzut imaginile live de la cabană, cu „marea” de turiști… la munte.

Nici pe pârtiile de schi situația nu a stat mai bine, iubitorii acestui sport stând ore în șir la coadă pentru a prinde un loc în telescaun, distanțarea fizică lipsind, și de această dată, cu desăvârșire.

Aglomeraţie, lumea la coadă, sus pe vârf a fost superb, s-a putut sta, s-a putut face poze.”, a declarat un turist pentru Știrile PRO TV.

În urma abaterilor de la norme ale turiștilor, atât prin stațiune, cât și pe pârtiile de schi, s-au aplicat amenzi contravenționale, în cazurile mai blânde jandarmii montani dând doar avertismente.

Citește și: Bode, doar o copie a lui Vela: „Toleranță zero!”