Trump „va face ceva, dar nu acum”

Fostul președinte american ar avea intenția de a-și forma un nou partid politic, ca mai apoi să candideze din nou la prezidențiale în 2024

Primele declarații ale lui Donald Trump nu sunt tocmai cele la care s-ar aștepta majoritatea. Acesta continuă să dea dovadă de instabilitatea caracteristică, jucând o nouă care, cea a „revenirii în forță”. Poate cel mai controversat președinte american al tuturor timpurilor promite că, la un moment dat, va reveni pe scena politică, folosind cei patru ani rămași până la următoarele alegeri prezidențiale din Statele Unite ale Americii, să-și refacă imaginea, ca mai apoi să adune pe lângă el oameni care să-l susțină necondiționat în demersurile sale politice.

Donald Trump amenință că va reveni la Casa Albă

Enigmatic și… deloc subtil

Potrivit Fox News, Donald Trump ar fi fost rugat să răspundă unei serii de întrebări ce vizau reîntoarcerea sa în forță, la Casa Albă. Aflat la clubul internațional de golf Trump din Palm Beach, Florida, fostul președinte i-a dat un răspuns scurt reporterului Washington Examiner, spunându-i că „Vom face ceva, dar nu acum”. Imediat după răspuns, reporterul ar fi fost invitat să iasă din perimetru de către unul dintre asistenții lui Trump.

8 februarie, ziua judecății

Planurile de revenire ale fostului președinte ar putea fi dinamitate, în cazul în care Senatul îl va găsi pe acesta vinovat pentru instigare la insurecție, în contextul violențelor din data de 6 ianuarie, de la Capitoliul din Washington. Verdictul de vinovăție ar atrage după sine interdicția de a mai participa vreodată la alegerile prezidențiale.

Citește și: Biden numește, în premieră, o femeie transgender în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii