Român mort în vacanță, în Turcia, în timpul unei excursii pe munte

Soția românului mort a cerut ajutor de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE)

mae
MAE

O vacanță în Turcia s-a terminat tragic pentru o familie de români. Soțul a murit strivit de mașina de teren care trebuia să îi ducă pe el, soția și copilul într-o aventură pe munte. Văduva a povestit cum șoferii conduceau agresiv pe drumurile înguste până când mașina în care se aflau românii a căzut într-o râpă, fiind abandonați de șofer, potrivit g4media.ro.

Femeia a cerut ajutor și de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE). MAE confirmă că femeia a cerut ajutor de la consulat și a facilitat repatrierea.

În ceea ce privește ancheta deschisă de autoritățile turce după accident, văduva spune că nu mai știe nimic. Cei doi soți, împreună cu fetița de trei ani, au mers la un hotel din Alanya. La cazare, au primit un pliant pentru o excursie pe trasee montane cu o mașină de teren și s-au gândit că vor avea parte de o aventură memorabilă. Trei mașini pline cu turiști au pornit la drum și nimeni nu prevedea tragedia care urma să aibă loc. „Se mergea cu viteză, muzică tare, cu neglijență, șoferii aruncau cu apă, cântau, dansau. Ne-au încurajat să stăm în picioare. Toată lumea a început să strige: „Nu, nu”. El a vrut să tragă puțin de volan să încapă și celălalt. Am căzut în prăpastie. Ne-am rotit de foarte multe ori”, povestește femeia.

Fetița de trei ani a scăpat ca prin minune doar cu o zgârietură pe față.

„Cum am căzut ea era pe pieptul meu, am luat-o, m-am uitat la ea, am scuturat-o, am întrebat-o dacă e bine. Mi-a zis că e bine. Am început să îmi strig soțul. Nu l-am auzit, m-am uitat în mașină și nu îl găseam și mai apoi l-am văzut, era sub mașină. Eu am știut că nu mai este de când l-am văzut atunci. Era prins sub mașină, i se mai vedea doar capul”, mai spune ea. Publicațiile online din Turcia scriu despre mai multe situații similare, în care turiștii au murit în astfel de excursii. Jurnaliștii turci spun că șoferul care a provocat accidentul în care a murit românul a fost găsit de jandarmi după câteva ore. Fugise de la locul tragediei. „Ghidul a fugit. Șoferii au fugit. Noi când ne-am uitat unii la alții nu era nimeni turc. Eram doar noi turiștii, ei toți au fugit”, a mai spus românca.

Anchetă la o școală din Constanța după ce o elevă a fost umilită de trei elevi