350 de şacali vor fi vânați până în primăvara anului viitor în Delta Dunării

Animalele vor fi luate din apropierea localităţilor unde se sesizează pagube.

Delta Dunarii
Delta Dunarii sursa foto pixabay

350 de şacali vor fi extraşi din Delta Dunării până în primăvara anului viitor, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), potrivit g4media.ro.

Animalele vor fi luate din apropierea localităţilor unde se sesizează pagube.

”Având în vedere sesizările populaţiei locale cu privire la pagubele provocate de şacali, studiile recente, cartarea distribuţiei şi evaluările numerice, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a înaintat o informare către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor – autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare, şi s-a primit aprobarea pentru extragerea/recoltarea în perioada sezonului de vânătoare (01.05.2024 – 31.12.2024, respectiv 01.01.2025 – 30.04.2025) a unui număr de 350 de exemplare din această specie, din proximitatea localităţilor unde au fost sau vor fi sesizate pagube”, au transmis reprezentanţii ARBDD.

Ei au precizat că a fost semnat deja contractul de servicii privind îndepărtarea/recoltarea controlată de şacali din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Tulcea.

”Extragerea urmează să fie efectuată cu prioritate în jurul localităţilor din Delta Dunării pentru a limita pagubele şi a descuraja specia şacal de a intra în perimetrul aşezărilor umane”, a menţionat sursa citată. Reprezentanţii ARBDD au adăugat că extracţia se va desfăşura conform unui program săptămânal, cu înştiinţarea unităţilor administrativ-teritoriale unde va avea loc acţiunea, cu cel puţin 48 ore înainte.

Femeie din Alba Iulia condamnată pentru cerșetorie