A început distribuirea ajutoarelor alimentare din partea Uniunii Europene

Cei care vor să-și ridice pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.

Miercuri a început distribuţia pachetelor alimentare, de la UE, pentru cei cu venit minim garantat și alocație de întreţinere a familiei. Cei care se încadrează pentru acest ajutor vor beneficia de 25 de kg de alimente. În cazul în care la finalul acestei tranșe mai sunt pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor cu handicap, iar atunci distribuirea se va face în ordinea sosirii, dar și în limita stocului disponibil, potrivit romaniatv.net.

Cei care vor să-și ridice pachetele cu ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană trebuie să vină la centrele de distribuire cu actele lor de identitate și pe cele ale membrilor familiei.

Anul acesta se acordă șase tranșe de susținere pentru alimente și mese calde, unui număr de circa 2,4 milioane de oameni aflați în situații vulnerabile. Pachetele contin făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg), zahăr (2 pungi de 1 kg), orez (4 pungi de 1 kg), conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g), conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g),  conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g), gem de fructe (1 borcan de 360 g), borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml), gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

 Cei mai mulți beneficiari se află în localitățile București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410)

Sunt sancţiuni dure pentru persoanele care vând pachetele de 25 de kilograme cu alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Cei care vând pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente riscă excluderea din lista beneficiarilor şi trebuie anunţată Poliţia locală sau Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Deșeurile din Târgu Mureș, adunate în regim de urgență