Daniel Balint, fiul lui Sile Cămătaru, extrădat în România

El a fost prins în Italia, unde fugise după ce a fost condamnat în România

Daniel Balint, fiul interlopului Sile Cămătaru, a fost adus în țară, urmând să fie preluat de Administrația Națională a Penitenciarelor, au declarat surse judiciare. El a fost prins pe data de 16 ianuarie în Italia, unde fugise după ce a fost condamnat în România, potrivit g4media.ro.

Poliția Română a comunicat oficial aducerea lui Daniel Balint în țară

”La data de 20 martie a.c., în urma cooperării polițienești internaționale dintre Poliția Română și autoritățile din Italia, a fost preluat din Italia un bărbat, de 26 de ani, care era urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din România. Bărbatul a fost preluat de reprezentanții Autorității Naționale a Penitenciarelor, pentru a fi depus într-un penitenciar, în vederea ispășirii pedepsei. Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 a emis, la data de 6 iunie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecție provizoriu. La data de 16 ianuarie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, acesta a fost depistat. Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, prin intermediul atașatului român din Italia și prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE.” 

Pe numele lui era emis un mandat european de arestare, după ce a fost condamnat în lipsă la 3 ani și 7 luni de închisoare

 „La data de 16 ianuarie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare”, a anunțat Poliția. Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 a emis la data de 6 iunie 2022 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecție provizoriu.

Avertisment: România, printre țările europene afectate afectate de secetă gravă în această vară