Lui Donald Trump i se decide astăzi soarta

Președintele Donald Trump este acuzat că ar fi pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidențial şi a încurajat, astfel, prin discursul rostit pe 6 ianuarie la violențele de la Capitoliul din Whashington, în data de 6 ianuarie 2021

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, urmează să fie judecat, în cursul zilei de astăzi, de Senatul American. În cazul în care va fi găsit vinovat, acestuia i s-ar putea interzice să mai candideze vreodată la o funcție atât de înaltă în stat.

„Conducerea Partidului Democrat nu vrea să permită niciodată ca o «criză bună» să fie irosită, dar este incapabilă să înţeleagă că nu orice lucru poate fi atribuit de fiecare dată adversarilor politici, indiferent cât de mult vor să exploateze orice moment de incertitudine al poporului american. Este vorba de o încercare egoistă a liderilor democraţi din Camera Reprezentanţilor de a profita de pe urma sentimentelor de groază şi confuzie ale americanilor din întreg spectrul politic care au asistat la distrugerile provocate pe 6 ianuarie la Capitoliu de câteva sute de oameni”, afirmă avocaţii lui Donald Trump, potrivit Mediafax.

Procesul pentru instigare la insurecție, împotriva lui Donald Trump, se judecă astăzi în Senatul American

Camera Reprezentanţilor din America a dar undă verde inculpării lui Donald Trump pentru instigare la insurecție, procedura va continua astăzi, în Senat. Potrivit articolului de inculpare, „Donald Trump s-a implicat în delicte majore și minore prin instigarea la acte de violență împotriva instituțiilor de guvernare din Statele Unite”.

Președintele Donald Trump este acuzat că ar fi pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidențial şi a încurajat, astfel, prin discursul rostit pe 6 ianuarie la violențele de la Capitoliul din Whashington, în data de 6 ianuarie 2021.

„Președintele a periclitat în mod grav securitatea Statelor Unite şi a instituţiilor guvernamentale. A amenințat integritatea sistemului democratic, a interferat asupra tranziţiei pașnice a puterii și a pus în pericol o ramură coegală a sistemului de guvernare. Prin urmare, a trădat încrederea acordată în calitatea de președinte, afectând în mod evident poporul Statelor Unite. Prin acest comportament, Donald Trump a demonstrat că va rămâne o ameninţare pentru siguranţa națională, pentru democrație și pentru Constituție dacă i se va permite să rămână în funcție; a acţionat într-o manieră incompatibilă în mod evident cu sistemul de autoguvernare și cu statul de drept”, se arată actul de inculpare.

Citește și: Trump se reinventează pe altă rețea de socializare