Trump se reinventează pe altă rețea de socializare

După ce Twitter i-a șters contul definitiv fostului președinte american, acesta revine pe o nouă rețea de socializare

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump revine în „lumina reflectoarelor” internetului cu un nou cont pe o rețea de socializare, potrivit unei știri ce a fost publicată de Sky News.

Rețeaua de socializare pe care s-a mutat Donald Trump se numește Gab și reprezintă o alternativă pentru Twitter, funcționând după aproximativ același principiu. Mai mult decât atât, Gab este rețeaua de socializare preferată de susținătorii fostului președinte american, îndeosebi de cei cu trăsături politice de extremă dreaptă.

Citește și: Un ghețar din Himalaya s-a prăbușit. 150 de oameni ar fi murit

Mesajele lui Trump de pe Gab, identice celor de pe Twitter

Astfel, după o liniște ce nu a ținut, din câte se poate observa, prea mult, Trump a revenit în forță, adresându-se exclusiv unei nișe de populație și continuându-și șirul de acuzații la adresa rezultatelor alegerilor prezidențiale, despre care acesta susține că ar fi fost fraudate. Astfel de acuzații l-au lăsat pe Donald Trump fără contul de Twitter, Facebook luând, de asemenea, măsuri împotriva sa.

Încă două zile până la proces

Fostul președinte va fi judecat în Senat, în data de 9 februarie, pentru că ar fi instigat mulțimea de la Capitoliu spre violență. „Președintele nu se va prezenta pentru a depune mărturie în cadrul unei proceduri neconstituționale”, a anunțat și consilierul lui acestuia, Jason Miller. Noii avocați ai acestuia, Bruce Castor și David Schoen au declarat, de asemenea, că încercările democraților de a obține o mărturie ar fi „jocuri”.

Dacă va pierde procesul, magnatul nu va mai avea dreptul să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, așa cum și-a manifestat deja intenția. Trump a spus în repetate rânduri că până în 2024 are intenția de a se reforma politic, întrucât, în momentul de față, nu mai beneficiază de susținerea partidului republican.

Citește și: Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace