Mai mulți studenți români surprinși de cutremurul din Turcia cer ajutor pentru revenirea în țară 

România va trimite în zona afectată o echipă RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU


Ambasada României la Ankara a fost contactată pe telefonul de urgență al misiunii diplomatice de către un grup de studenți Erasmus, cetățeni români, cazați la un hotel din localitatea Kahraman Maraş, Turcia, afectată de cutremur, a transmis, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit igi24.ro.

Din grupul de cetățeni români fac parte nouă studenți și un profesor coordonator. Grupul a cerut asistență consulară și sprijin pentru repatriere.

 Ca urmare a dialogului reprezentanților ambasadei cu cetățenii români și cu autoritățile locale, s-a confirmat faptul că cetățenii români sunt în siguranță. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ankara se deplasează la acest moment la fața locului, cu două autovehicule, pentru a prelua cetățenii români, urmând a fi stabilite ulterior detaliile privind transportul în România, potrivit MAE. 

MAE amintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

România va trimite în zona afectată o echipă RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU

Un cutremur cu magnitudinea 7,8 a lovit luni sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep, a raportat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) și a fost urmat de 42 de replici. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Aproape 300 de oameni au murit în Turcia și Siria, iar peste o mie au fost răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

Frații britanici Tate, aduși la DIICOT pentru a fi prezenți la a doua rundă de percheziții informatice