Biden speră ca data de 4 iulie să devină sinonimul revenirii la normalitate

În 4 iulie, americanii sărbătoresc, de asemenea, Ziua Națională

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a declarat ieri că își dorește ca până în data de 4 iulie, dată care marchează Ziua Națională a SUA, să se revină la normalitatea știută înainte de pandemie. Astfel, el le-a cerut statelor să distribuie vaccinul cât mai repede, pentru ca până în data de 4 iulie o bună parte din populație să fie gata vaccinată, scrie The New York Times.

Joe Biden vrea să „marcheze independența față de acest virus”

„Dacă ne facem partea, dacă facem acest lucru împreună, până pe 4 iulie există șanse mari ca dumneavoastră, familiile și prietenii dumneavoastră să vă puteți reuni în curtea din spate sau în cartierul dumneavoastră și să luați un mic dejun și un grătar și să sărbătoriți Ziua Independenței”, a spus președintele Biden.

De asemenea, el a mai spus să „singura modalitate de a ne recupera viața, de a ne readuce economia pe calea normală, este de a învinge virusul.”

În același mesaj, președintele Sttelor Unite ale Americii a mai declarat că pentru ca revenirea la normal să devină realitate, este nevoie de un efort susținut și de cooperarea tuturor cetățenilor țării.

Între timp, în Suedia

Oficialii din Suedia își propun ca până în data de 30 iunie, toată populația adultă a țării să fie vaccinată. „Continuăm să ne ţinem de data de 30 iunie şi să-i vaccinăm pe toţi cei care doresc vaccinul până atunci şi toată lumea lucrează foarte mult pentru a face asta. Facem echipă cu asistenţi suplimentari şi găsim locaţii unde putem primi mulţi oameni”, spune Sara Banegas, responsabil în Centrul medical Ekero, potrivit Mediafax.

Până în acest moment, în Suedia au fost vaccinaţi pacienţii şi personalul din centrele sociale, însă şi cei care au nevoie de îngrijire la domiciliu. Începând de săptămâna aceasta, în capitala Stockholm sunt vaccinați toți cei peste 80 de ani.

Citește și: Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului