Autoritățile din Sardinia oferă 15.000 de euro celor care vor să se mute pe insulă 

Populația insulei scade alarmant în mediul rural.

Decizie inedită a autorităților din Sardinia. Astfel, cei care doresc să se mute pe insulă primesc suma de 15.000 de euro. Insula italiană este a doua ca mărime din Marea Mediterană, fiind extrem de cunoscută datorită  plajelor cu nisip fin și apelor de culoare turcoaz, potrivit digi24.ro.

Populația insulei scade alarmant în mediul rural, deoarece tinerii localnici pleacă în străinătate să lucreze

 Pentru oprirea acestui fenomen, guvernul a alocat 45 de milioane de euro drept grant pentru relocare,  fondurile fiind suficiente pentru acordarea a 3.000 de granturi. Cei care vor să primească acești bani trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Astfel, trebuie să se mute într-o zonă din Sardinia care are mai puțin de 3.000 de locuitori. De asemenea, banii trebuie folosiți pentru cumpărarea sau renovarea unei locuințe, suma primită neputând depăși jumătate din valoarea totală a casei sau a renovării. Beneficiarii trebuie să locuiască permanent pe noua proprietate, trebuind să se înregistreze ca având rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la venire.

Autoritățile doresc ca astfel să încurajeze tinerii să rămână în Sardinia sau să se mute pe insulă

.Populația Italiei îmbătrânește, media de vârstă a locuitorilor fiind de 45,7 ani, care urmează să crească la 50,7 ani până în 2050. Potrivit estimărilor,  populația totală va fi mai mică cu aproape 20% până în 2070,  respectiv de la 59,55 milioane la 47,6 milioane în 2070.  Declinul demografic este deosebit de grav în regiunile rurale din Italia, în special în zone cum ar fi Sardinia.

Actrița Gina Lollobrigida vrea să devină parlamentar italian