Gina_Lollobrigida
Gina Lollobrigida. Sursa foto: Biografie online


 Cunoscuta actriţă italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, vrea să candideze pentru un loc în Senatul italian la alegerile generale din 25 septembrie, aceasta fiind nemulțumită de politicienii italieni.”M-am săturat să-i aud pe politicieni certându-se între ei fără să se apuce vreodată de treabă”, a declarat actrița, potrivit ziare.com.

Cunoscuta actriță vrea să candideze pentru un loc în Senatul Italiei

 Gina Lollobrigida intenționează să candideze la alegeri pe o listă de candidaţi care va include și Partidul Comunist, actrița discutând cu avocatul ei înainte de a lua decizia. Gina Lollobrigida are un tutore, care a fost desemnat  de o instanţă după un conflict familial care a durat ani de zile. Din acest motiv, artista nu poate lua singură decizii privitoare la bunurile ei. Gina Lollobrigida a încercat să intre în politică încă din 1999, candidând pentru Parlamentul European, dar nereușind să obțină numărul de voturi necesare. 

Ce mesaj transmite actrița 

”A fost o experienţă. În viaţă poţi pierde şi poţi câştiga”, a mărturisit celebra actriță.”Italia este în dificultate, vreau să fac ceva bun şi pozitiv”, este mesajul transmis de Gina Lollobrigida. Italia va desemna un nou Parlament în cursul lunii septembrie, după căderea guvernului de uniune naţională condus de Mario Draghi, la sfârşitul lunii iulie.

 Gina Lollobrigida are o carieră cinematografică prestigioasă, care a atins apogeul în anul 1950, printre cele mai cunoscute filme ale ei fiind ”Beat the Devil” (1952) şi ”The Hunchback of Notre Dame” (1956). Lollobrigida a câștigat de 6 ori premiul David di Donatello, de 2 ori premiul Nastro d’Argento (în 1954 și 1963)și de 6 ori Bambi Awards; de asemenea a fost nominalizată de trei ori pentru Golden Globe, o dată pentru BAFTA și a câștigat în 1961 premiul World Film Favourite – Female În 1985, a fost nominalizată ca ofițer al Ordinului Artelor și Literelor de către Jack Lang, ministrul de cultură al Franței de atunci, datorită realizărilor sale artistice în sculptură și fotografie.

Un grup de cercetători din Italia anunță că a descoperit un tratament eficient împotriva cancerului