Trei bărbaţi, reţinuţi pentru umilirea și şantajarea unor tineri

Doi tineri de 22 şi 23 de ani au devenit victime după ce au fost chemați la o petrecere

Trei persoane din Vişeu de Sus au fost reţinute de poliţişti 24 de ore pentru săvârşirea unor infracţiuni de lovire sau alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, violarea vieţii private şi tâlhărie calificată, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cozma, potrivit g4media.ro.

Poliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea acestor fapte.

Activităţile de cercetare penală au fost continuate împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, delegaţi în cauză de către procuror, pentru probarea întregii activităţi infracţionale.„În cursul zilei de astăzi, 7 februarie, poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la locuinţele persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Astfel, în baza probatoriului administrat, s-a reţinut faptul că, în zilele de 25 şi 26 decembrie 2022, patru persoane de 18, 27, 29 şi 45 de ani, din Vişeu de Sus, ar fi atras doi tineri, de 22 şi 23 de ani, din Vişeu de Sus, la domiciliul celei de 18 ani în Vişeu de Sus, unde era organizată o petrecere şi, ulterior, i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal”, a spus Ionela Cozma.

Tnerii au fost umiliţi de persoanele care i-au sechestrat şi au distribuit imagini cu aceştia pe reţelele sociale.

 „În continuare, bănuiţii i-ar fi înjosit pe cei doi tineri, forţându-i să recurgă la anumite acţiuni care să îi aducă într-o stare de umilinţă, agresându-i fizic, ameninţându-i cu acte de violenţă, iar unei persoane vătămate i-ar fi sustras 400 de lei din portofel. Totodată, persoanele bănuite i-ar fi înregistrat cu telefoanele mobile pe cei doi tineri şi fie ar fi făcut publice filmările, fie le-ar fi distribuit altor persoane. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate bunuri şi înscrisuri ce au legătură cu cauza, un pistol airsoft, un pliculeţ cu substanţă albă cristalizată şi o substanţă albă pulverulentă, susceptibile a fi droguri”, a adăugat Ionela Cozma. A fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore faţă de trei persoane, de 18, 29 şi 45 de ani, din Vişeu de Sus, acestea urmând să fie prezentate Judecătoriei Vişeu de Sus, cu propunere de arestare preventivă.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot urmări online traseul utilajelor de deszăpezire