Gabriela Firea: Rolul doamnelor în societatea românească este la fel de important ca cel al bărbaților și e nevoie ca femeilor să li se ofere mai multe șanse

Ministrul Familiei a participat la evenimentul “Viziunea femeilor lider pentru o Europă a egalității de șanse”, organizat de doamna deputat Biró Rozália, președinta Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, în Sala Drepturilor Omului din Camera Deputaților.

Rolul doamnelor în societatea românească este la fel de important ca cel al bărbaților și e nevoie ca femeilor să li se ofere mai multe șanse, fiind suficiente exemple că femeile pot fi exemple de succes în domeniile lor de activitate, lideri cu rezultate care aduc valoare și inspirație în locurile în care activează, a declarat Gabriela Firea. Ministrul Familiei a participat la evenimentul “Viziunea femeilor lider pentru o Europă a egalității de șanse”, organizat de doamna deputat Biró Rozália, președinta Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, în Sala Drepturilor Omului din Camera Deputaților.

Gabriela Firea : Am reiterat faptul că, pentru a reuși în această luptă pentru drepturile lor, femeile trebuie mai întâi să fie unite între ele. Este falsă ideea că doamnele trebuie să ducă un război cu domnii. Este de fapt o luptă cu mentalități învechite si cu stereotipuri.

Proiectele legislative prin care sunt introduse în România cote de gen sunt prioritare în Parlament și trebuie să devină o realitate înaintea anului electoral care urmează. 30% femei pe listele electorale la alegerile locale și în consiliile de administrație ale întreprinderilor de stat, proiectul legislativ inițiat de Gabriela Firea și de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și proiectul legislativ care prevede 30% femei pe listele pentru alegerile parlamentare, vor însemna un pas important pentru toate doamnele din România.

Ministrul Familiei s-a bucurat că a avut ocazia să vorbeasca, din nou, despre “Manifestul pentru drepturile femeilor” inițiat și lansat la începutul acestei luni de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.

Violența domestică, o realitate crudă a zilelor noastre, drama mamelor minore, fetițe care ajung să crească prunci când ele nu și-au încheiat copilăria, fetele și femeile discriminate din cauza că fac parte dintr-o minoritate, sau pentru că sunt sărace, needucate, într-un cuvânt vulnerabile, toate acestea sunt teme care trebuie abordate din ce in ce mai des, pentru găsirea celor mai bune soluții. ” Le mulțumesc pentru deschiderea față de acest subiect Excelențelor Sale doamnele și domnii ambasador din Germania, Franța, Italia, Franța, Polonia, Suedia, Danemarca, Croația, Estonia, Slovenia, Turcia, Liban, Tunisia, Chile, Luxemburg, Thailanda, Georgia, doamnei Renate Weber, Avocatul Poporului și reprezentantei UNICEF România Anna Riatt.”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Ministerul Familiei a inițiat un proiect care prevede acordarea de tichete-cadou pentru angajați de Ziua Bărbatului