Robert Cazanciuc

Președintele interimar al Senatului, social democratul Robert Cazanciuc a afirmat că moțiunea de cenzură ar trebui să-și urmeze cursul firesc, cu toate că liberalii au depus o sesizare la Curtea Constituțională. În opinia acestuia, Guvernul Orban are toate șansele să cadă înainte ca CCR să elibereze o decizie în acest sens. Declarația vine pe fondul convingerii acestuia că liberalii nu vor avea câștig de cauză la Curtea Constituțională, astfel că cei ce își doresc să continue procedura moțiunii, ar trebui să o facă, tocmai pentru a nu se irosi timp, sugerează Cazanciuc.

„Cred că dacă vom avea o decizie a Curţii după ce Guvernul Orban o să cadă, Curtea o să aibă în vedere acest lucru şi va aprecia cu privire la eventualele măsuri tranzitorii. Dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. Am primit astăzi (vineri – n.r.) la Senat moţiunea depusă de PNL pentru punct de vedere. E scrisă de nejurişti, ca să fiu elegant. Condiţiile legale au fost îndeplinite. Numărul de senatori şi deputaţi, numărul de semnatari, procedurile au fost respectate. A fost citită moţiunea. Urmează şi votul. Deci nu e niciun punct de vedere”, a declarat Robert Cazanciuc, în cursul zilei de astăzi, la sediul central al social democraților.

Cazanciuc anunță că procedura se va derula în continuare

În ceea ce privește suspendarea procedurii de vot, Cazanciuc se declară categoric și afirmă că procedura se va derula în continuare. „Nici vorbă. Procedura se durelează în continuare. O să stabilim un calendar în care o să avem votul. Procedura nu trebuie suspendată în niciun caz. Dar nu cred că are vreo şansă această sesizare făcută de PNL pentru că textul fundamental cere puţine condiţii, iar condiţiile au fost îndeplinite. Niciunul dintre semnatarii moţiunii nu a semnat o altă moţiune care să fi fost respinsă. Aşa că suntem într-o altă sesiunea decât cea trecută, o sesiune extraordinară de sine stătătoare. Nu e nicio problemă cu Legea fundamentală”, a adăugat Rober Cazanciuc, în cadrul aceleiași declarații.

Citește și: Teodorovici, „respins” de Tribunalul București, merge mai departe cu acțiunea civilă

#News