Ludovic Orban

Din ultima declarație de presă a premierului Orban observăm că, deși acesta încearcă să-și mențină moralul ridicat, totul pare a fi o piesă de teatru pusă la punct ad-hoc. Moțiunea de cenzură bate la ușă, a doua în acest an. Totul corelat cu o criză economică, însă și cu una sanitară. Ambele, de proporții.

Despre sine, Ludovic Orban declară că nu a existat un premier mai deschis ca el. Nu în cei 30 ani de la Revoluție, cel puțin. Cu toate astea, deschiderea sa către populație nu pare să fie apreciată și de social democrați care își doresc cu tot dinadinsul să-l vadă „șomer” pe acesta.

Aflat la Timișoara, premierul Orban a declarat că așteaptă să vadă „ce moțiune de cenzură va fi”

„Să vedem ce moțiune de cenzură va fi. Am depus, la CCR, o sesizare prin care am invocat existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament. Moțiunea nu poate fi depusă decât în sesiune normală, ordinară, nu în vacanța parlamentară.

Acceptăm, prin absurd, că se poate depune o moțiune în sesiune extraordinare, dar eu nu țin minte să se mai fi întâmplat așa. Moţiunea să fie depusă într-o sesiune extraordinară, ea citită în altă sesiune extraordinară şi apoi votată într-o alta sau într-o sesiune ordinară. Eu consider că niciun partid politic şi niciun lider politic nu îşi poate joc de această instituţie, transformând moţiunea de cenzură dintr-un instrument democratic, într-un mijloc de campanie electorală

Nu există premier, în ultimii 30 de ani, care să fie mai deschis ca mine, nu numai cu jurnaliștii, ci și cu cetățenii. Răspund la telefon, dacă nu am informația, trimit la cine are informații. Avem ședință de guvern, comunicate pe site, conferințe de presă. Dacă sunt funcționari care nu își fac treaba, să mi se comunice și voi face în așa fel încât să își facă treaba.”, a declarat Ludovic Orban.

Cu toate că PNL a depus, în cursul zilei de astăzi, o sesizare la CCR cu privire la intenția moțiunii de cenzură din partea PSD, șansele de izbândă ale liberalilor nu par a fi unele dintre cele mai mari, în acest moment, mai ales dacă analizăm istoricul de decizii ale Curții Constituționale.

Citește și: Cazanciuc crede că liberalii nu vor avea câștig de cauză la CCR

#News