Raed Arafat

În cursul zilei de astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiției a anulat definitiv decizia șefului DSU Raed Arafat de a plasa sub carantină comuna Seleuș din județul Arad.

Astfel se remarcă că atât ÎCCJ, cât și Curtea de Apel cad de acord asupra deciziei de ridicare a carantinei din comuna Șeleuș. Anterior, DSU a făcut recurs, decizia de astăzi fiind, de asemenea, favorabilă apelantului.

Primarul comunei Seleuș a atacat în data de 6 august în instanță ordinul de carantinare trimis de Raed Arafat.

„Am atacat la Curtea de Apel Bucureşti ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nr. 4659263 din 1 august, prin care s-au carantinat localităţile Seleuş şi Moroda. Iniţial, am susţinut ideea carantinei, pentru că am avut 55 de cazuri, dar apoi am avut doar câteva cazuri noi şi nu se mai justifică o astfel de măsură. Am luat decizia să apelez la instanţă şi pentru că locuitorii comunei mi-au cerut o reacţie, fiind foarte nemulţumiţi. Noi suntem recunoscuţi pentru cultivarea legumelor, iar localnicii îşi vând produsele în toată ţara, mai ales în Ardeal. De când s-a auzit că suntem în carantină, producătorii din Seleuş au mari dificultăţi în a-şi vinde mărfurile, clienţii se feresc de ei când află de unde provin. Au fost cazuri în care nici nu au mai fost primiţi să vândă în anumite pieţe”, declara la momentul respectiv pentru AGERPRES, primarul comunei Seleuş (județul Arad), Cristian Branc.

Citește și: Arafat, învins. Gornet scapă de carantină

Raed Arafat nu e la primul proces pierdut

Reamintim că DSU nu se află la prima „întâmplare” de acest fel. Instituția a mai pierdut un proces în instanță, după ce completul de judecată a decis ridicarea carantinei în cazul comunei Gornet din județul Prahova.

Citește și: Orban: „Nu există premier, în ultimii 30 de ani, care să fie mai deschis ca mine”

#News