Biden numește, în premieră, o femeie transgender în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii

Rachel Levine este medic pediatru și medic generalist, absolventă a Universității Harvard

Nici nu și-a început oficial mandatul și președintele ales al Statelor Unite ale Americii și Joe Biden marchează prima premieră în istoria țării, numind o femeie transgender în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii, în persoana lui Rachel Levine, scrie APNews.com.

Rachel Levine, prima femeie transgender numită ministru adjunct al Sănătăţii / PHOTO: APNews.com

Cine este ministru adjunct al Sănătăţii Rachel Lavine

Originară din Pennsylvania, Rachel Levine este medic pediatru și medic generalist, absolventă a Universității Harvard și a Tulane Medical School, fiind, deopotrivă președintele unei mari asociații de medicină. De asemenea, Levine a scris, în trecut, nenumărate esee medicale despre efectele benefice ale canabisului medicinal sau tulburările de alimentație, concentrându-și atenția în mod special spre serviciile medicale destinate comunității LGBTQ, comunitate din care aceasta face parte.

Joe Biden are numai cuvinte de laudă pentru Levine

„Ea (n.r. Rachel Levine) reprezintă o alegere istorică şi este extrem de calificată pentru a ajuta la gestionarea politicilor de sănătate ale administraţiei noastre”, a scris președintele ales al Statelor Unite ale Americii Joe Biden, în contextul numirii noului ministru adjunct al Sănătăţii, subliniind faptul că la ocuparea unei astfel de poziții în stat, nu ar trebui să se țină cont de identitatea de gen, de orientarea sexuală, de rasă, religie ori de vreo eventuală dizabilitate, ci doar de competențele respectivului ales.

La rândul ei, vicepreședintele ales al Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris a caracterizat-o pe Levine ca fiind un om ce prezintă „calități remarcabile din punct de vedere al interacțiunii cu publicul, având totodată cunoștințele necesare pentru a ajuta țara să depășească pandemia”.

Citește și: CEDO amendează România pentru transfobie birocratică

#News