Însoțitorilor de zbor chinezi li se recomandă să poarte scutece

Oricât de amuzantă ar fi situația de față, aceasta este menită să îi protejeze pe însoțitorii de zbor de eventualele transmisii ale virusului în perioada pandemiei

Scutece pentru însoțitorii de zbor

O recomandare transmisă de CAAC (Civil Aviation Administration of China) însoțitorilor de zbor din China stârnește hohote de râs. Mai exact, scrie CNN, însoțitorilor de zbor chinezi li se recomanda în documentul „Ghiduri tehnice pentru prevenirea și controlul epidemiei pentru companiile aeriene” ca pe durata zborurilor să poarte scutece.

„Se recomandă ca membrii echipajului de cabină să poarte scutece de unică folosință și să evite utilizarea toaletelor cu excepția circumstanțelor speciale pentru a evita riscurile de infecție”, se arată în document.

Motivul pentru care însoțitorilor de zbor chinezi li se recomandă purtarea scutecelor de unică folosință este unul legitim

Oricât de amuzantă ar fi situația de față, măsura recomandată este una legitimă, menită să îi protejeze pe însoțitorii de zbor de eventualele transmisii ale virusului în perioada pandemiei.

Un lucru știut este faptul că toaletele din avioane, oricât de des ar fi curățate, reprezintă una dintre cele mai periculoase surse de transmitere a Covid-19, printre alte, desigur. Astfel, că, pentru a se apăra mai cu spor în fața unei eventuale infectări, cea mai bună soluție, în opinia Administrației de Zbor Civil din China (Civil Aviation Administration of China), este folosirea de scutece, pentru a se evita folosirea toaletelor, acțiune inevitabilă în cazul zborurilor de durată.

În același ghid, angajații sunt, de asemenea sfătuiți să folosească „măști medicale, mănuși medicale de unică folosință, ochelari de protecție, pălării de unică folosință, îmbrăcăminte de protecție de unică folosință și/sau huse de încălțăminte de unică folosință”, scopul fiind același ca în cazul scutecelor: prevenția.

Nu putem să ne întrebăm, însă cum se descurcă însoțitorii de zbor prin culoarul strâmt dintre banchetele din avioane, purtând un astfel de accesoriu care 1. ocupă spațiu 2. încetinește viteza de reacție a însoțitorului de zbor 3. produce sunete în timpul mersului.

Citește și: Biden numește, în premieră, o femeie transgender în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii

#News