Nicușor Dan, obligat de instanță să o reîncadreze pe  Gabriela Szabo în funcția de director al CSM București

Gabriela Szabo a câștigat în prima instanța procesul cu Nicușor Dan.

Gabriela Szabo a anunţat că Tribunalul Bucureşti a anulat decizia primarului Capitalei, Nicușor Dan, de detaşare a sa de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti, hotărând reîncadrarea ei în funcţia de director general al clubului. Gabriela Szabo a fost schimbată de la conducerea CSM București în luna iunie, Nicușor Dan anunțand că va sesiza DNA pentru acordarea ilegală de prime la clubul sportiv, potrivit hotnews.ro.

Magistrații au stabilit că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, trebuie să îi plătească Gabrielei Szabo daune morale de 10.000 de lei.

După ce a fost schimbată din funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal București, fosta campioană olimpică la atletism s-a adresat instanței. Instanța îl obligă pe primarul general al Capitalei să o reîncadreze în funcție pe fosta mare atletă a României. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

„Astăzi, 23.11.2022 instanţa judecătorească a Tribunalului Bucureşti s-a pronunțat şi a dispus anularea dispoziţiei de detaşare nr.1245/2022 emisă de pârât. Obligă pârâtul, Nicuşor Dan –  Primarul Geneŕal al Municipiului Bucureşti să o încadreze pe reclamanta  Gabriela Szabo în funcţia deţinută anterior emiterii deciziei nr. 1245/2022, de Director General al Clubului Sportiv Municipal București. Obligă pârâtul, Primarul  General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, la plata către reclamantă a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul, Primarul General al Municipiului Bucureşti Nicuşor Dan la plata către reclamantă a sumei de 3500 lei, reprezentând cheltuieli de judecată acordate proporțional cu pretenţiile admise”, se precizează în sentință.

„Cred cu tărie că actul de justiţie se face numai de către instanţele de judecată. Cred în dreptul fiecărui om la prezumția de nevinovăţie, la demnitate şi onoare.Sunt profund recunoscătoare tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, a transmis Gabriela Szabo.

În 3 iunie, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a demis-o pe Gabriela Szabo de la conducerea CSM București, afirmând că principalul motiv este legat de rezultatele slabe înregistrate de clubul sportiv bucureștean în ultima perioadă. Luni, Nicușor Dan a anunțat că va sesiza DNA pentru nereguli depistate la Clubul Sportiv Municipal (CSM București) în urma verificărilor Corpului de Control care au vizat activitatea CSM în perioada 2017-2022. Potrivit primarului, este vorba despre acordarea de prime în valoare totală de 1.076.330 de lei unor angajați care nu aveau dreptul la acești bani.

Percheziții de amploare într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 10 milioane de lei