Gabriela Firea / Foto: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a participat, vineri, la darea în folosință a unei parcări ultramoderne din sectorul 4 al Bucureștiului, în zona Piața Sudului, și a reiterat importanța investițiilor în infrastructura rutieră. Firea a explicat că în ciuda eforturilor de a contribui la finalizarea numeroaselor proiecte pentru fluidizarea traficului în Capitală, faptul că lucrările la centura ocolitoare a Capitalei nu sunt susținute este o rușine pentru un oraș precum București. Firea a solicitat Guvernului încă din primul an de mandat să transfere proiectul centurii ocolitoare la Primăria Capitalei, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

„Se vorbește în această perioadă de alianțe, alianțe politice. Noi ne dorim o alianță cu cetățenii, în primul rând, astfel încât să determinăm guvernanții să facă ceea ce este normal să fi făcut de acum trei-patru ani, și anume să transfere acest obiectiv de investiții vital pentru capitala României, centura ocolitoare a Capitalei, la primărie. Așa cum împreună am realizat multe lucruri în acești patru ani, sunt convinsă că echipele de la Primăria Capitalei și de la primăriile de sector își iau angajamentul și vor finaliza centura ocolitoare a Capitalei.

E o rușine națională faptul că Bucureștiul nu are o centură în acest moment. Sunt capitale europene care au chiar două astfel de investiții. Una pentru mașinile mici, proprietate personală, altele pentru activitatea industrială. Din primul an de mandat am solicitat Guvernului să se transfere centura ocolitoare la Primăria Capitalei pentru a finaliza acest proiect”, a spus Gabriela Firea.

Primarul general a mai afirmat că oricâte parcări, poduri, pasaje, supralărgiri vor da în folosință Primăria Capitalei și primăriile de sector, dacă lucrările la centura ocolitoare rutieră a Capitalei nu sunt susținute, eforturile autorităților sunt zădărnicite.

„Știm cu toții că un pasaj ajută foarte mult pentru fluidizarea traficului. O parcare ajută enorm, în primul rând să nu mai avem mașini parcate pe banda întâi sau în locuri necorespunzătoare. De asemenea, toate obiectivele de investiții în infrastructura mare ajută la calitatea vieții, ajută la fluidizarea traficului și la o luptă reală cu poluarea”, a mai spus primarul general.

Citește și: Gabriela Firea intervine în scandalul momentului: Nu sunt bani de pensii și alocații? Unde se duc împrumuturile pe care le-a făcut Guvernul?

HashtagNews.ro